ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας οχημάτων, εν όψει εκλογών.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου σχετικά με την επιστροφή των αδειών οδήγησης, των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας, που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 14.05.2014.  εν όψει των Περιφερειακών, Δημοτικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 15 Μαΐου 2014 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστροφή των αδειών οδήγησης, των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας, εν όψει των Περιφερειακών & Δημοτικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Επιστρέφονται από σήμερα (15.05.2014) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Σημειώνεται ότι αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 14.05.2014.

Επίσης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 14.05.2014.

Εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, για τις εξής παραβάσεις:

- Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος

- Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης


- Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη

- Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων

- Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

- Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται      κανονικά.

Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί, όπου επιβλήθηκε, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Πηγή : astynomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου