ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Αποδώστε στα ταμεία μας, τα δικαιώματα των επιδόσεων..

Όπως πάντα έτσι και τώρα, λόγω των επικείμενων εκλογών, άρχισαν να φτάνουν στα Αστυνομικά Τμήματα προς επίδοση οι κλήσεις των συμπολιτών μας για τη συμμετοχή τους στις εφορευτικές επιτροπές. Ο αριθμός των εγγράφων τα οποία καθημερινά επιδίδονται από τους συναδέλφους μας είναι ήδη μεγάλος και σε κάθε προεκλογική περίοδο αυξάνεται ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα το εκάστοτε Αστυνομικό Τμήμα να είναι υποχρεωμένο να διαθέτει παραπάνω από έναν αστυνομικό και ένα υπηρεσιακό όχημα για αυτόν τον σκοπό.


Σύμφωνα με το Άρθρο 155 «Επίδοση» του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας,  η επίδοση γίνεται με παράδοση εγγράφου στα χέρια του ενδιαφερόμενου από ποινικό ή δικαστικό επιμελητή ή , σε περίπτωση που δεν υπάρχουν από όργανο της δημόσιας δύναμης ή από τον Πρόεδρο ή το Γραμματέα της Κοινότητας ή τον υπάλληλο του Δήμου ο οποίος έχει οριστεί για αυτό το σκοπό με απόφαση του Δημάρχου.

Λόγω έλλειψης αρμόδιων υπαλλήλων και ονομάζοντας τον συνάδελφό μας ως όργανο της δημόσιας δύναμης, μπορούμε ως οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας να λειτουργήσουμε προς όφελος μας, αρκεί να συνταχθούμε με το  Άρθρο 164 του Κ.Π.Δ. το οποίο ορίζει ρητά τα δικαιώματα των οργάνων της επίδοσης.

Από τη στιγμή λοιπόν που οι συνάδελφοί μας είναι επιφορτισμένοι με το έργο των επιδόσεων οφείλουμε, είτε να διεκδικήσουμε αντίστοιχα  δικαιώματα και χρηματικά ποσά με αυτά των δικαστικών επιμελητών, τα οποία προβλέπονται από την υπ’ αριθμ. 2/ 54638 /0022 από 26/08/2008 Υπουργική Απόφαση η οποία τροποποιήθηκε με το υπ’ αριθμ 1916/Β/18/09/2008 Φ.Ε.Κ., ή να ζητήσουμε να παρακρατείται ένα ποσό από τα δικαστικά έξοδα της συνεδρίασης για την οποία έχουν γίνει οι σχετικές επιδόσεις, υπέρ της ΕΛ.ΑΣ..

Για αυτό το σκοπό προτείνουμε να συσταθεί ένα Ειδικό Ταμείο, όπου θα συγκεντρώνονται τα χρήματα που θα εισπράττονται από τις επιδόσεις, τα οποία στη συνέχεια θα κατανέμονται αναλογικά στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Τα χρήματα αυτά, τα οποία δεν θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, θα μπορούσαν να διατεθούν για να βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών με την αγορά των απαραίτητων αναλώσιμων ειδών αλλά κυρίως στη συντήρηση των ήδη ταλαιπωρημένων οχημάτων τα οποία καταπονούνται καθημερινά και για να πραγματοποιηθούν οι επιδόσεις.

ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΞΗΣ                     ΜΩΡΑΪΤΗ                          ΛΑΓΟΣ
Γεώργιος – Στυλιανός                  Μυρσίνη                           Σπυρίδων
Μέλος ΑΝ.Α.Σ.Α.                    Μέλος ΑΝ.Α.Σ.Α.                Μέλος ΑΝ.Α.Σ.Α.
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.    Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.           Α.Τ. Βούλας
Τ.Α. Μαρκοπουλου                     Α.Τ. Βάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου