ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Αίτημα για ορθολογική κατανομή του προσωπικού στις εκλογές

Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Π Ρ Ο Σ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων 
(Π.Ο.ΑΣ.Υ)

Θέμα : Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές και εκλογές για την ανάδειξη των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (18 & 25-05-14).Μέτρα φύλαξης των Εκλογικών Τμημάτων.

Κύριε πρόεδρε, κύριοι σύμβουλοι,

Για ακόμη μία φορά οι συνάδελφοι μας κλήθηκαν να λάβουν μέτρα φύλαξης των Εκλογικών Τμημάτων με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή των εν θέματι εκλογικών αναμετρήσεων και κατάφεραν χάρη στο δεδομένο επαγγελματισμό τους, να θωρακίσουν και να διασφαλίσουν το δημοκρατικότερο μέσο διακυβέρνησης και το κατεξοχήν ανώτατο όργανο του κράτους.

Δυστυχώς όμως τα μέλη της ΑΝ.Α.Σ.Α. γίναμε δέκτες παραπόνων και καταγγελιών από πολλούς συναδέλφους μας, σχετικά με την κατανομή του έμψυχου δυναμικού της Υπηρεσίας προς εκτέλεση καθηκόντων κατά τις ημέρες των εκλογών καθώς συνάδελφοι διατάχθηκαν να απομακρυνθούν πολλά χιλιόμετρα μακριά από την έδρα της Υπηρεσίας τους ακόμη και από την Αστυνομική Διεύθυνση στην οποία υπηρετούν.

Το παραπάνω γεγονός έχει ως αποτέλεσμα τόσο την σωματική όσο και την ψυχολογική κούραση και ταλαιπωρία των συναδέλφων μας αλλά και την σημαντική οικονομική τους επιβάρυνση για να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των συναδέλφων μας που μετακινήθηκαν από την Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών στην περιοχή του Ωρωπού, καθώς και άλλων οι οποίοι μετακινήθηκαν από την περιοχή της Βάρης στον Άγιο Παντελεήμονα ενώ αντίθετα υπήρξαν συνάδελφοι που μετακινήθηκαν από το κέντρο της Αθήνας στα νότια προάστια.

Επιπρόσθετα τονίζουμε πως οι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν διαταχθεί να εκτελέσουν υπηρεσία κατά την πρωινή βάρδια της εκλογικής διαδικασίας εκτός της απόστασης που θα πρέπει να διανύσουν για να παρουσιαστούν στο εκλογικό τμήμα που έχει οριστεί, οφείλουν στη συνέχεια και έπειτα από λίγες ώρες να επιστρέψουν στο Αστυνομικό Τμήμα που ανήκει το εκλογικό τμήμα για να εκτελέσουν την διατασσόμενη επιφυλακή με αποτέλεσμα είτε να είναι υποχρεωμένοι να απουσιάζουν από τις οικογένειες και τα σπίτια τους όλη την ημέρα ή να επιβαρυνθούν με τα έξοδα μετακίνησης τους για να κερδίσουν τις αυτονόητες στιγμές ξεκούρασης.

Κύριε Πρόεδρε,

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, παρακαλούμε όπως ληφθούν πρωτοβουλίες από πλευράς της Ομοσπονδίας μας, προκειμένου αποφευχθούν τα ως άνω περιγραφόμενα φαινόμενα κατά τις επαναληπτικές Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές και των εκλογών για την ανάδειξη των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις  25/05/14.

Οι αντιπρόσωποι της Π.ΟΑΣΥ και μέλη της ΑΝ.Α.Σ.Α.,

ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ Χρήστος, μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. και Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΑΛΥΜΑΡΑΣ Βασίλειος, μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. και Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΧΑΝΤΖΗΣ Κωνσταντίνος, μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. και Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΜΩΡΑΪΤΗ Μυρσίνη, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ιωάννης, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΞΗΣ Γεώργιος – Στυλιανός, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΧΑΝΗΣ Γεώργιος, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΠΑΠΠΑΣ Γεώργιος, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΚΑΡΑΛΗΣ Βασίλειος, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου