ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Δεν ανήκουμε μαζικά σε κανέναν... Δεν είμαστε κοπάδι...

Το κλείσιμο των καλπών και τα εκλογικά αποτελέσματα πυροδότησαν για ακόμη μία φορά διάφορα σενάρια για τις πολιτικές προτιμήσεις του συνόλου του αστυνομικού προσωπικού, ομαδοποιώντας έτσι τους συναδέλφους μας και βαφτίζοντας τους ως ψηφοφόρους συγκεκριμένων παρατάξεων.

Το μέλος της ΑΝ.Α.Σ.Α., ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ Χρήστος, από τη θέση του Αντιπροσώπου στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., την 01/07/2012 είχε τοποθετηθεί με προσωπικό του άρθρο στην εφημερίδα «Το χωνί» για το παραπάνω ζήτημα το οποίο είχε αρχίσει να πρωτοεμφανίζεται εκείνη την περίοδο.

Το περιεχόμενο του συγκεκριμένου άρθρου, το οποίο θα μπορούσε να είχε γραφτεί και σήμερα, εκφράζει απόλυτα τα μέλη της ΑΝ.Α.Σ.Α. και σας το παραθέτουμε παρακάτω ως μία απάντηση σε όλους όσους επιδιώκουν σκόπιμα να κατηγοριοποιήσουν την ψήφο μας.

« "Η δημοσίευση στον Τύπο της εκλογικής προτίμησης των αστυνομικών είναι ασεβής ως προς την αρχή της μυστικότητας."

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, τόσο μετα το πέρας των εκλογών της 6ης Μαΐου, όσο και μετά το πέρας των εκλογών της 17ης Μαΐου, μερίδα του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου επιδόθηκε σε ανάλυση της εκλογικής προτίμησης των αστυνομικών.

Η πλειονότητα των παραπάνω δημοσιευμάτων παρουσίαζε τους αστυνομικούς φιλικά προσκείμενους σε συγκεκριμένη κομματική παράταξη σε ποσοστό, που κατά τις δικές τους εκτιμήσεις αγγιζε το 50% των ψηφισάντων αστυνομικών ή όπως πομπωδώς αναγράφονταν «ο ένας στους δύο» αστυνομικούς είχε ψηφίσει τη συγκεκριμένη κομματική παράταξη.

Τα παραπάνω συμπεράσματα που είχαν εξαχθεί και αποτυπώθηκαν σε συγκεκριμένα δημοσιεύματα, βασίζονταν στην ανάλυση ψήφων από 11 εκλογικά τμήματα της Αθήνας στα οποία ψηφισαν με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα το εκλογικό σώμα είναι το άμεσο συλλογικό όργανο του κράτους που ασκεί εξουσία μέσω του δικαιώματος του εκλέγειν, όταν αναδεικνύει τους αντιπροσώπους του λαού στα διάφορα αιρετά όργανα του κράτους είτε αυτά ανήκουν στην κεντρική διοικηση είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι αρχές που διέπουν την εκλογική διαδικασία είναι αρχή της καθολικής ψηφοφορίας, αρχή της ισότητας της ψήφου, αρχή της άμεσης ψηφοφορίας, αρχή της μυστικότητας της ψήφου, αρχή της υποχρεωτικής ψήφου, αρχή αυτοπρόσωπης ασκησης του εκλογικού δικαιώματος, αρχή της ταυτόχρονης διενέργειας βουλευτικών εκλογών και η ψήφος των εκτός επικρατείας πολιτών.

Αφού λοιπόν κάποιοι-ορισμένοι συντάκτες υπολόγισαν-εκτίμησαν-κατέγραψαν και τελικά συμπέραναν την εκλογική προτίμηση μιας μερίδας ελλήνων εργαζομένων παραβλέποντας μία από τις παραπάνω αρχές, αυτή δηλαδή της μυστικότητας της ψήφου δυστυχώς για αυτούς υπέπεσαν και σε υπολογιστικό λάθος όσον αφορά τα συμπεράσματά τους…

Σύμφωνα με το Ν.2623/98 στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εγγράφονται εκτός του προσωπικού της ελληνικής αστυνομίας, το προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος, οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις καθώς και το προσωπικό του λιμενικού σώματος.

Από την άλλη, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, το συμπέρασμα για τη τύχη της ψήφου του Έλληνα αστυνομικού εξήχθη από την ανάλυση αποτελεσμάτων ελαχίστων εκλογικών τμημάτων της Αθήνας καθώς και από την καταμέτρηση κάποιων κάποιον ψήφων που σε σχέση με την εκλογική δύναμη των 40.000 αστυνομικών θα ήταν τουλάχιστον ατυχές για να εξαχθεί συμπέρασμα.

Σεβόμενοι την αρχή της μυστικότητας της ψήφου δεν θα αναλύσουμε τις εκλογικές προτιμήσεις των αστυνομικών, είναι σίγουρο όμως ότι οι αστυνομικοί δεν ανήκουν μαζικά σε κανέναν.

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ… ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΠΑΔΙ…»




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου