ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Την Παρασκευή, το ειδικό επίδομα των 500 ευρώ.

Περίπου 40.000 αιτήσεις θα ελεγχθούν πριν οι δικαιούχοι λάβουν το κοινωνικό μέρισμα την Παρασκευή και όπως σημειώνουν στελέχη της ΓΓΔΕ, πρόκειται για φορολογούμενους που δήλωσαν μεγάλο αριθμό φιλοξενούμενων, ανηλίκων ή και αναπήρων.


Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν  ότι δεν είναι απαραίτητο οι αιτήσεις που θα ελεγχθούν ότι έχουν αναληθεί στοιχεία, όπως επίσης ότι δεν είναι δεδομένο πως όσοι περάσουν από αυτόν τον πρώτο έλεγχο δεν θα ξαναελεγχθούν στο τέλος της διαδικασίας.

Την Παρασκευή, 9 Μαΐου, εκτός από το κοινωνικό μέρισμα, θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 75.000 χαμηλόβαθμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, το ειδικό επίδομα των 500 ευρώ. Το σχετικό κονδύλι ανέρχεται στα περίπου 37 εκατ. ευρώ και θα διανεμηθεί με μοναδικό κριτήριο το ύψος των αποδοχών, που δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι επίδομα θα πάρουν κι όσοι κινούνται στη ζώνη 1.500- 1.541 ευρώ, με τη διαφορά ότι για κάθε ευρώ πάνω από τα 1.500 ευρώ, το επίδομα μειώνεται κατά 12 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να επανεξετάσει τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος, με βάση τα στοιχεία των φετινών φορολογικών δηλώσεων και με πρόθεση να γίνει πιο «ελαστική» η αντιμετώπιση όσων υπερβαίνουν το εισοδηματικό όριο των 6.000 ευρώ έως και 500 ευρώ.

Πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου