ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Επιτυχημένα μέτρα του τελικού .. Ανταποδώστε τις επιπλέον εργατοώρες.

Με αφορμή τον χθεσινό τελικό ποδοσφαιρικό αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος και τα πολύωρα, εξοντωτικά αλλά επιτυχημένα μέτρα που έλαβαν χώρα από τους συναδέλφους μας, η ΑΝ.Α.Σ.Α. υπενθυμίζει  ότι βάσει του άρθρου 1 του Π.Δ. 394/2001 ο συνολικός χρόνος εργασίας, μαζί με την παροχή εργασίας πέραν του πενθημέρου, δηλαδή την εργασία και την έκτη ημέρα της εβδομάδας είναι κατ’ ανώτατο όριο :

α) 40 ώρες συνολικά για όλη την εβδομάδα, Δευτέρα έως Κυριακή, (32 ώρες για την πενθήμερη εβδομάδα εργασίας από Δευτέρα έως Παρασκευή) για όσους εκτελούν εργασία σε μάχιμες υπηρεσίες, εξωτερικές και εσωτερικές, σε κυλιόμενες αλλαγές 24ωρης, 16ωρης 12ωρης και 8ωρης βάσης.

β) 36 ώρες (30 ώρες για την πενθήμερη εβδομάδα εργασίας) για όσους εκτελούν υπηρεσία μοτοσικλετιστή τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, καθώς και οι σκοποί ρυθμιστές τροχαίας κίνησης, οι οποίοι εργάζονται, υποχρεωτικά, όλοι οι συνάδελφοι αυτής της κατηγορίας, σε αλλαγές 6ωρης βάσης.

Έτσι, σε κάθε περίπτωση, υποχρεωτικά από τη Διοίκηση υπολογίζεται ο επιπλέον χρόνος για το συνολικό εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας.

Θα πρέπει δηλαδή είτε 1) να αφαιρούνται οι επιπλέον ώρες εργασίας από κάποια υπηρεσία της αμέσως επόμενης εβδομάδας εργασίας ή 2) εάν πρόκειται για αρκετές ώρες επιπλέον χορηγείται η λεγόμενη «υπερωριακή» έξτρα ημερήσια ανάπαυση ρεπό - πέραν βέβαια της χορηγούμενης εβδομαδιαίας ημερήσιας ανάπαυσης-, λόγω της υπερεργασίας ή 3) την αμέσως επόμενη ημέρα το αστυνομικό προσωπικό βρίσκεται σε αδιάθετο αλλαγής, ανάλογα τη φύση της εργασίας.

Ως ΑΝ.Α.Σ.Α. συγχαίρουμε τους συναδέλφους μας που κατάφεραν για ακόμη μία φορά να ξεπεράσουν την ταλαιπωρία, την κούραση αλλά και την ισχυρή βροχόπτωση και ανταπεξήλθαν με απόλυτη επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου