ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Πως θα ψηφίσουμε οι ένστολοι στις Ευρωεκλογές 2014.

Τις υποχρεώσεις αλλά και τον τρόπο που θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές 2014 οι ένστολοι της χώρας (στρατιωτικοί,αστυνομικοί,κτλ) καθορίζει με απόφαση του το υπουργείο Εσωτερικών.
 
Επίσης με την απόφαση γίνεται γνωστό ότι οι ένστολοι που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οφείλουν να δηλώνουν εγγράφως, στους προϊσταμένους ή στους διοικητές τους, την πρόθεσή τους.

Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς επίσης οι στρατιωτικοί, που υπηρετούν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις ένοπλες δυνάμεις ή στο Λιμενικό Σώμα και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους δήμου της χώρας, οφείλουν να δηλώνουν εγγράφως, στους προϊσταμένους ή στους διοικητές τους, την πρόθεσή τους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα  και στις εκάστοτε Ευρωεκλογές 2014 για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι εγγεγραμμένοι,έως και την μεθεπόμενη ημέρα όσον αφορά τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τη δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος περί ορισμού της ημέρας διεξαγωγής της σχετικής ψηφοφορίας.

Οι προϊστάμενοι ή διοικητές, στους οποίους υποβάλλονται οι δηλώσεις, ύστερα από εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών, χορηγούν σχετική έγκριση και ειδική άδεια απουσίας για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο, δηλαδή για το χρόνο που πραγματικά απαιτείται για τη μετάβαση στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος και την επιστροφή τους στην έδρα της υπηρεσίας με το ταχύτερο, σύνηθες, συγκοινωνιακό μέσο.

 Ο χρόνος αυτός δεν συνυπολογίζεται στο χρόνο της κανονικής άδειας που δικαιούνται τα ανωτέρω πρόσωπα. Όλοι οι παραπάνω εκλογείς, στους οποίους χορηγείται σχετική έγκριση και ειδική άδεια απουσίας για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, διαγράφονται με μέριμνα και ευθύνη των προϊσταμένων ή διοικητών τους από τις ειδικές εκλογικές καταστάσεις, πριν από την αποστολή τους για επικύρωση στον αρμόδιο πρόεδρο πρωτοδικών της οικείας εκλογικής περιφέρειας.

Οι εκλογείς, που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, οφείλουν να προσκομίσουν στην εφορευτική επιτροπή από τις υπηρεσίες τους βεβαίωση ότι δεν έχουν εγγραφεί σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου