ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Δημιουργία σκοπευτηρίου για αστυνομικούς

Το επάγγελμα – λειτούργημα του Αστυνομικού το οποίο έχουμε επιλέξει να υπηρετούμε θεωρείται από την ελληνική κοινωνία ως το πλέον επικίνδυνο. Η πολιτεία δυστυχώς δεν το έχει συμπεριλάβει στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών αλλά δεν θα αναλωθώ σε αυτό το κομμάτι καθώς η Π.Ο.ΑΣ.Υ. καταβάλει εδώ και καιρό προσπάθειες προς αυτό τον σκοπό.


Η εργασία μας επί της ουσίας αναγνωρίζεται και είναι επικίνδυνη, γι’ αυτό το λόγο άλλωστε η πολιτεία μας εμπιστεύεται και μας επιτρέπει να φέρουμε υπηρεσιακό ή προσωπικό οπλισμό.

Δυστυχώς όμως ενώ το περίστροφό, το πιστόλι ή ακόμη και το οπλοπολυβόλο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δουλείας μας και ουσιαστικά εάν εξαιρέσουμε το ανθρώπινο δυναμικό, ο μοναδικός μας σύμμαχος απέναντι στην καλπάζουζα εγκληματικότητα, η πολιτεία δε φροντίζει για τη συχνή και αποτελεσματική μας εκπαίδευση.

Μετά λύπης διαπιστώνω πως δεν υπάρχει ένας δημόσιος χώρος για να μπορεί να ασχοληθεί με τη σκοποβολή ο αστυνομικός, με αποτέλεσμα οποιοσδήποτε συνάδελφος επιθυμεί να εξασκηθεί στη χρήση του όπλου του να είναι υποχρεωμένος να στραφεί στα ιδιωτικά σκοπευτήρια και να πληρώσει την ανάλογη συνδρομή ούτως ώστε να μπορεί να έχει σχετική άνεση στην χρήση του οπλισμού που χρησιμοποιεί η οποία μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει

Στη Νοτιοανατολική Αττική στη περιοχή δηλαδή όπου ζω και υπηρετώ γνωρίζω δύο χώρους οι οποίοι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν από την Ελληνική Αστυνομία γι’ αυτόν το σκοπό. Ο ένας είναι το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στο Μαρκόπουλο και ο άλλος το Σκοπευτήριο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη.

Γνωρίζω πως το ιδανικό, δηλαδή η δημιουργία ενός σκοπευτηρίου αποκλειστικά για αστυνομικούς είναι δύσκολο να υλοποιηθεί. Θεωρώ όμως πως θα ήταν απαραίτητο και πολύ χρήσιμο να υπήρχαν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στους παραπάνω χώρους συνάδελφοι με ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στην οπλοκατοχή, στη σκοποβολή και στους κανόνες ασφαλείας οι οποίοι θα βοηθούσαν τους συναδέλφους μας στην προσωπική τους εξάσκηση.

Επειδή λοιπόν ο Αστυνομικός οφείλει να γνωρίζει και να χρησιμοποιεί τον οπλισμό του άριστα για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε περιστατικά που μπορούν να του συμβούν καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσιακής του πορείας θα πρέπει να βρεθεί μία λύση άμεσα από την ίδια την Υπηρεσία για τα δικά της στελέχη που σαν επαγγελματίες Αστυνομικοί έχουμε την υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία να είμαστε άρτια εκπαιδευμένοι για ασκούμε τα καθήκοντά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όλοι μαζί μπορούμε!!!


ΧΑΝΗΣ Γεώργιος
Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. 
Μέλος ΑΝ.Α.Σ.Α. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου