ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ημερίδα, σε σχολεία της χώρας, με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Αθήνα, 11 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδα, μέσω τηλεδιάσκεψης σε σχολεία της χώρας, με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (11.04.2014), από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης σε περίπου εξακόσιους (600) μαθητές των εξής σχολείων:

2ο Δημοτικό Σχολείο Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής

3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου

138ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Γενικό Λύκειο Νεάπολης Λακωνίας

2ο Γυμνάσιο Καματερού

1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης

Δημοτικό Σχολείο Καμένων Βούρλων

Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, υλοποιήθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η παραπάνω τηλεδιάσκεψη, που είχε ως θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή τους τα παιδιά, ενημερώθηκαν από εξειδικευμένους Αξιωματικούς, τόσο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη πλοήγησή τους σε αυτό.

Πιο αναλυτικά, αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσαν τους μαθητές σχετικά με:

Την αποστολή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το σκοπό διοργάνωσης των τηλεδιασκέψεων.

Τα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης.

Για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Κάθε εβδομάδα, πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώσεις σε σχολεία ανά την επικράτεια, μέσω της υιοθέτησης της τεχνολογίας των τηλεδιασκέψεων με παράλληλη σύνδεση σε πολλαπλά σημεία. Η τηλεδιάσκεψη γίνεται σε πραγματικό χρόνο και επιτρέπει να γίνει ομιλία, συζήτηση, ερωτήσεις και απαντήσεις με ομιλητές και ακροατές σε απόσταση.

Σκοπός των ημερίδων - τηλεδιασκέψεων, είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 18 ετών και να ενημερωθούν για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υποστηρίζεται από την εταιρεία Vodafone και περιλαμβάνει τη νέα υπηρεσία Microsoft 365.


Πηγή : astynomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου