ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Λουκέτο στο σκοπευτήριο του Ελ.Βενιζέλος..!!!

Ανέκαθεν ένα από τα θέματα συζήτησης και προβληματισμούς ανάμεσα σε συναδέλφους αλλά και σε δημόσιες συζητήσεις μεταξύ παραγόντων του δημοσίου βίου ήταν και είναι η εκπαίδευση των αστυνομικών και ειδικότερα η καταλληλότητα αυτών στην χρήση των όπλων.


Οι δύσκολες συνθήκες του επαγγέλματος μας επιβάλουν συνεχείς εκπαιδεύσεις σε διάφορα θέματα και κυρίως στην χρήση του ατομικού μας οπλισμού.

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για ιδιωτικούς σκοπευτικους συλλόγους και για τις ''προσφορές ''τους σε αστυνομικούς διαφόρων περιοχών ανά την επικράτεια. 

Η ανεπάρκεια του ελληνικού κράτους έφτασε στο σημείο να υποχρεώνει τον αστυνομικό να πληρώνει από την τσέπη του για την εκπαίδευση του. Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ορίζει ό σχετικός νόμος για τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο εκπαίδευση και σκοποβολή σε σκοπευτηρια της Αστυνομίας. Αλήθεια,ύστερα από τόσες περικοπές του μισθού μας και μέσα σε αυτήν την οικονομική συγκυρία, ποιός αστυνομικός έχει την δυνατότητα για επιπλέον έξοδα; 

Τα σεμινάρια αυτοάμυνας -αυτοπροστασίας από ένα μήνα που ήταν κάποτε σταδιακά μειώθηκαν σε τρεις μέρες!!! 

Υπάρχουν όμως λύσεις για όλα αυτά και μάλιστα ανέξοδες;;

Ένα από τα στολίδια της ΕΛ.ΑΣ στην Αττική ήταν και το κλειστό σκοπευτήριο της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών. Ένα σκοπευτήριο που εξυπηρετούσε εκατοντάδες αστυνομικούς σε ανθρώπινες συνθήκες. Τα τελευταία χρόνια όμως κατά περίεργο τρόπο έπαψε να λειτουργεί με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι της Δ.Α.Α.Α. να μεταβαινουν για βολές στο σκοπευτήριο Μαρκοπούλου.Σε ενα αφιλόξενο περιβάλλον, εκτεθειμένοι σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, χωρίς διοικητική μέριμνα και με δυσεύρετο πολλές φορές ακόμα και ένα μπουκάλι νερό.

Καλούμε τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ.Α.Α.Α. να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες υπενθυμίζοντας στο υπουργείο την αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας του εν λόγω σκοπευτηριου .Με ελάχιστα χρήματα και με αλλαγή της βληματοδοχου αυτό είναι εφικτό. Απλά είναι τα πράγματα αρκεί κάποιοι να ασχοληθούν με τις ανάγκες του απλού αστυνομικού και όχι μόνο με την προσωπική τους ανέλιξη.

H ΑΝ.Α.Σ.Α. ως πρώτος σε εκλογική δύναμη συνδυασμός δεσμεύεται να σταθεί αρωγός σε αυτήν αλλά και σε άλλες προσπάθειες που αποσκοπούν στην καλυτέρευση των όρων εκπαίδευσης και εργασίας των συναδέλφων μας.
Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Δημητρίου Γιάννης 
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος ΑΝ.Α.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου