ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Αριστείο Ανδραγαθίας σε συνάδελφο της Άμεσης Δράσης

Οι κίνδυνοι που διατρέχουμε ως αστυνομικοί στην υπηρεσιακή μας ζωή αλλά και στην καθημερινότητα μας είναι πολλοί και απρόσμενοι. Η φύση του επαγγέλματος μας, μας φέρνει αντιμέτωπους με αδίστακτους εγκληματίες με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυστυχώς συνάδελφοι οι οποίοι τραυματίζονται ακόμη και θανάσιμα στο βωμό του καθήκοντος.


Μία τέτοια περίπτωση είναι και του συναδέλφου μας της Άμεσης Δράσης Χρήστου Μπαλάσκα ο οποίος σύμφωνα με το κείμενο της ιστοσελίδας bloko.gr που ακολουθεί βραβεύτηκε για τον ηρωισμό του και την υπηρεσιακή του αυταπάρνηση.

Σε μια σεμνή τελετή, τιμήθηκε χθες ο αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης Χρήστος Μπαλάσκας, ο οποίος αναμφίβολα θα κρατά ως εικόνισμα το μεταλλικό "θυρεό" της υπηρεσίας του. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, τον Μάιο του 2011 κλήθηκε να επιληφθεί σε περιστατικό διάρρηξης.

Μόλις έφτασε και είδε τον διαρρήκτη οπλισμένο με μαχαίρι, του ζήτησε να παραδοθεί. Ο τελευταίος ωστόσο όρμησε κατά πάνω του και τον χτυπά κατευθείαν στην καρδιά. Το χτύπημα θα μπορούσε να ήταν τραγικό μοιραίο αν δεν ανέκοπτε τη φορά και την πορεία, το μεταλλικό σήμα της Άμεσης Δράσης. Στη συνέχεια ο δράστης τον χτύπησε στο χέρι κόβοντας την αρτηρία και στο πόδι, πρν προλάβει ο αστυνομικός να τον εξουδετερώσει με βολή ακινητοποίησης στο πόδι. Ο κ. Μπαλάσκας διακομίστηκε τότε στο νοσοκομείο και χρειάστηκαν αρκετές φιάλες αίμα για να μπορέσει ν' ανανήψει...

Τα μέλη της ΑΝ.Α.Σ.Α.  συγχαίρουμε τον συνάδελφό μας για την ηρωική του πράξη και του ευχόμαστε από καρδίας να συνεχίσει να αγωνίζεται στην υπηρεσιακή του ζωή χωρίς να αντιμετωπίσει ποτέ ξανά κάποιο σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου