ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Αναμένοντας την δικαίωση….. του Νίκου Καραδήμα

Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα αυτούς τους περίεργους εξ αντανακλάσεως θορύβους μετά την συνεδρίαση της ολομέλειας του Σ.τ.Ε. ,μόλις την περασμένη Παρασκευή. Ναι -ήταν κάτι ξεχωριστό αυτή η συνεδρίαση!! Ασύνηθες για την εποχή του μνημονίου ,μια τέτοια ανατρεπτική και επικείμενη προς έκδοση απόφαση .Με την αίτηση ακυρώσεως κατά της Υπουργικής απόφασης, με την οποία απωλέσαμε το 40% και πλέον των αποδοχών μας, επί τα χείρω, αναμένουμε πλέον την δικαίωση. Ταυτόχρονα με την <<Ξηριάδα>> η είδηση αναστάτωσε πολλούς .Άλλους γιατί δεν την περίμεναν ,άλλους για να σχολιάσουν και άλλους για να χλευάσουν.


Μην ευελπιστούν οι παροικούντες ανά την επικράτεια ,ότι θα χειραγωγηθεί η καθαρογραφή ,με τις διαστάσεις που επιχειρούν οι ινστρούχτορες. Καθοδηγητές και σκοπούμενοι υποστηρικτές η μη ,ας διακόψουν την ροή του μελανιού τους .Στο πρόσφατο συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ,πριν από λίγες μέρες η Ζωή Παπαϊωάννου ,αναπληρώτρια καθηγήτρια Αστυνομικού δικαίου της Νομικής σχολής Αθηνών ,μιλώντας για την στάση του κοινού έναντι της αστυνομίας ,την χαρακτήρισε εύγλωττα <<οιωνοί σχιζοφρενική>>. Δεν είχε άδικο !! Τον αστυνομικό τον θέλει δίπλα του ο πολίτης ,αλλά ο τύπος ενισχύει αρνητικά την διάσταση κράτους –πολίτη συμπλήρωσε. Πόσο προφητική ήταν η άποψή της! Στο άκουσμα της είδησης αυτής ,αναζωπυρώθηκε και το ενδιαφέρον των συναδέλφων για το κίνημα μας. Δεν πρέπει αυτή η αίσθηση της προσμονής να απογοητεύσει το σύνολο των συναδέλφων.

Απεναντίας θα είναι ένα ισχυρότατο κίνητρο ,νέοι συνάδελφοι να αναδιατάξουν τις σκέψεις τους και να αφομοιώσουν τις γόνιμες προσπάθειες παρά την διαφορετικότητα των απόψεων. Στα αλήθεια όμως ,είμαι υπέρ το δέον πεπεισμένος ότι η σύνθεση απόψεων και η διαφορετικότητα ακόμα, καθώς και η καλοπροαίρετη κριτική και η διαγνωσθείσα από αρκετούς συναδέλφους εμμονή ,στο μέλλον θα μας δικαιώσουν. Οι νέοι συνάδελφοι έχουν και την γνώση ,αλλά και το αισθητήριο να ακολουθήσουν τα χνάρια μας ,χωρίς τις οπλές του παρελθόντος .

ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ Νικόλαος
Αναπλ. Γενικός Γραμματέας Π.Ο.Α.Σ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου