ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Αποδείξεις: Πόσες και ποιές χρειάζονται το 2014

Μπορεί η μείωση του αριθμού αποδείξεων, που πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι το 2014, να προκαλεί ανακούφιση, ωστόσο το νέο σύστημα συλλογής αποδείξεων εκτός του ότι μπερδεύει τους καταναλωτές …. ίσως κρύβει και δυσάρεστες εκπλήξεις!!! 

Αναλυτικότερα, για τα εισοδήματα του 2014, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 10% του εισοδήματος, αντί 25% που ισχύει σήμερα. Για παράδειγμα, για εισόδημα 20.000 ευρώ απαιτούνται το 2014 αποδείξεις ύψους 2.000 ευρώ.

Αν και με το νέο σύστημα στοχευμένων αποδείξεων οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις για παράδειγμα από συνεργεία αυτοκινήτων, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, δικηγόρους, γιατρούς, μπαρ και ταβέρνες, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την πρόταση να εξαιρεθούν συγκεκριμένες αποδείξεις, όπως αυτές που παίρνουμε από βενζινάδικα και σούπερ μάρκετ, ώστε να πέσει το βάρος σε άλλα επαγγέλματα.

Οι καταναλωτές φοβούνται πως αν τεθούν οι αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα, εκτός συστήματος, πολλοί, θα βρεθούν ξαφνικά με λιγότερες αποδείξεις.
Μέχρι στιγμής πάντως  δεν έχει ξεκαθαριστεί το πότε θα ανακοινωθούν οι αποδείξεις, οι οποίες θα "μετράνε" στην εφορία, έτσι οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να τις μαζεύουν όλες και να μάθουν στο τέλος, ποιες πρέπει να κρατήσουν.

Πηγή : madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου