ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Φυλακή υψίστης ασφαλείας για τρομοκράτες στις επόμενες 100 ημέρες

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχαν, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εκτάκτως, έπειτα από την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος παραβίασε την άδεια που του είχε χορηγηθεί από τη διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού και δεν εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα της Χαλκιδικής, ως όφειλε. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι παρήγγειλε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, στην οποία προΐσταται εισαγγελικός λειτουργός, των μελών του συμβουλίου των φυλακών, που χορήγησε την άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό. Διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε επίσης ότι «αποφασίστηκε η ίδρυση και λειτουργία, εντός 100 ημερών από σήμερα, φυλακής υψίστης ασφαλείας, στην οποία θα μετάγονται και θα εκτίουν τις ποινές τους οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες».        

Παράλληλα, αποφασίστηκε, επισήμανε ο κ. Αθανασίου, ότι «θα τροποποιηθεί το νομοθετικό καθεστώς για τη χορήγηση αδειών, ούτως ώστε οι κατηγορούμενοι και οι εκτίοντες ποινές για τρομοκρατία, να μην έχουν αυτό το ευεργετικό μέτρο». 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων ότι «υπάρχει η αίσθηση ότι οι δικαστικοί λειτουργοί συμπεριφέρονται ελαστικά σε αυτούς που έχουν καταδικαστεί σε τρομοκρατία», ο κ. Αθανασίου απάντησε: «Αυτό δεν είναι αληθές. Κάθε δικογραφία εξετάζεται. Πάντως, θέλω να πω, τελειώνοντας, ότι η χώρα μας είναι μία ασφαλής χώρα και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε όλοι -και ειδικά ο υπουργός, ο κ. Δένδιας, εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως όλοι μας-, για να παραμείνει ασφαλής η χώρα».

Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου