ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΛΑΘΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ Η' ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΑΣΤΕΙΟ;;;

       Προσπαθώντας να αποτυπώσω για πρώτη φορά τις σκέψεις μου στο διαδικτυακό χώρο που φιλοξενεί την Ανεξάρτητη ΝοτιοΑνατολική Συνεργασία Αστυνομικών (Α.Ν/Α.Σ.Α.), αρχικά θα ήθελα να την ευχαριστήσω για το βήμα που μου δίνει και στη συνέχεια να ευχηθώ να συνεχίσει με ενότητα και ομόνοια να προάγει τον υγιή και δημιουργικό συνδικαλισμό, μακριά από πολιτικούς χρωματισμούς και παλαιολιθικές μικροπολιτικές τακτικές.
     Αναμφισβήτητα το θέμα της ημέρας στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και της κοινωνίας γενικότερα δεν είναι άλλο από την πρόταση μετακίνησης των Δημοτικών Αστυνομικών από την τοπική αυτοδιοίκηση στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και η έμμεση αστυφυλακοποίησή τους.
       Η συγκεκριμένη εξαγγελία προσωπικά μου μοιάζει με ένα κακοπαιγμένο φινάλε μίας κακόγουστης φαρσοκωμωδίας η οποία παίζεται πάνω στις πλάτες του Έλληνα Αστυνομικού αφού το σενάριο μάλλον ήταν γνωστό από καιρό.
      Η δημοσιοοικονομική πολιτική της χώρας επιβάλλει την σμίκρυνση του δημόσιου τομέα . Έτσι, το χειμώνα που μας πέρασε αποφασίστηκε οι σχολές της αστυνομίας να παραμείνουν κλειστές για δύο ολόκληρα χρόνια το οποίο συνεπάγεται πως νέος αστυνομικός από τα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων τα οποία είναι υπερδιετούς φοίτησης θα τοποθετηθεί στις Υπηρεσίες μετά από τρία ολόκληρα χρόνια καθώς και οι σειρές των αστυνομικών της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα έχουν διακριτά κενά με αποτέλεσμα αυτή η απόφαση να επιβαρύνει το ήδη υπάρχον Αστυνομικό προσωπικό.
      Αρκετό καιρό μετά ενημερώθηκε το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις θέσεις μεταθέσεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της επαρχίας. Οι λιγοστές θέσεις συνδυάστηκαν με την απόφαση για τη μη εισαγωγή νέων σπουδαστών στις σχολές της Αστυνομίας και μαζί με τις τελικές τοποθετήσεις των συναδέλφων δημιουργήθηκαν παράπονα και εντάσεις για την αξιοκρατία και ορθότητα του συστήματος μεταθέσεων.
      Πλησιάζοντας στο παρών και συγκεκριμένα λίγες μέρες νωρίτερα, ο αρμόδιος Υπουργός για την Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε μέσα στη Βουλή ότι με το νέο σχέδιο νόμου που αφορά τα σώματα ασφαλείας θα καταργηθούν επτά χιλιάδες (!!!!) οργανικές θέσεις αστυνομικών με συνέπεια να μην υπάρχει λόγος οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής αλλά και οι Διευθύνσεις της περιφέρειας να απαιτούν την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων αφού πλέον τα κενά θα έχουν καταργηθεί .
         Τα παραπάνω λοιπόν έχουν δύο άμεσα αποτελέσματα . Αφ’ ενός  το προσωπικό των υπηρεσιών δεν θα είναι ποτέ αρκετό για να καλύψει τις καθημερινές ανελαστικές ανάγκες με αποτέλεσμα να συνεχίσει να μην εφαρμόζεται το Π.Δ. 394 / 2001 ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και αφετέρου οι μεταθέσεις θα συνεχίσουν να γίνονται με το σταγονόμετρο αφού όπως προανέφερα δεν θα υπάρχουν «κενές»  οργανικές θέσεις !!!
         Σήμερα λοιπόν ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα ! Σήμερα ανακοινώθηκε πως τέσσερις χιλιάδες δημοτικοί αστυνομικοί θα εισχωρήσουν στην οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας ! Χωρίς κάποιον επίσημο διαγωνισμό , χωρίς την στοιχειώδη εκπαίδευση, χωρίς κόπο αλλά με τρόπο. Δεν θα αναλωθώ στις συνθήκες πρόσληψης τους, είναι κάτι το οποίο δε το γνωρίζω και δε με αφορά άλλωστε. Ξέρω τα δικά μου βήματα και τους δικούς μου αγώνες για να ενταχθώ στο σώμα και αυτά μου αρκούν.  Αλλά απορώ,  θα γίνει επανατοποθέτηση όλων αυτών των νέων αστυνομικών ή θα παραμείνουν στους Δήμους όπου εργάζονται με αποτέλεσμα να γεμίσουν τις εναπομείνασες (από τις κομμένες) οργανικές θέσεις σε βάρος όλων μας;
         Θα ξεκινήσουν στην ιεραρχία από την πρώτη βαθμίδα ή θα λόγω της προϋπηρεσίας θα αναρριχηθούν άμεσα στο βαθμολόγιο της ΕΛ.ΑΣ.;
           Φυσικά δεν τάσσομαι απέναντι στους εργαζομένους στις συγκεκριμένες υπηρεσίες αλλά στην αδικία του συστήματος. Εύχομαι να φανούνε χρήσιμοι και να μπορέσουν να βοηθήσουν στο έργο της πιο νευραλγικής δημόσιας υπηρεσίας αλλά πιστεύω πως θα πρέπει να περάσουν μία στοιχειώδη εκπαίδευση και σαν νεοεισερχόμενοι στο σώμα να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που διέπουν την Ελληνική Αστυνομία .
          Ελπίζω και εύχομαι αυτή η μετακίνηση να μην πλήξει και άλλο τον Έλληνα Αστυνομικό. Πρέπει να το διεκδικήσουμε γιατί με ευχολόγια δεν πέτυχε πότε κανείς τίποτα!  Έχουμε υποχρέωση να ενωθούμε και να αγωνιστούμε για κεκτημένα δικαιώματα και για το μέλλον των συναδέλφων μας. Οι εποχές που περνάμε είναι δύσκολες μόνο η ενότητα και ο διάλογος μπορεί να μας κάνει πιο δυνατούς .
 Όλοι μαζί μπορούμε !!!

 ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΞΗΣ Γεώργιος – Στυλιανός , μέλος Α.Ν/Α.Σ.Α.

1 σχόλιο :

  1. Πραγματικά δεν ξέρω αν προσπαθούν να φτιάξουν μία αστυνομία (συγχωρέστε μου τον όρο)"Αθηνοκεντρική" με σκοπό το σταμάτημα της(ο Θεός να την κάνει) αιμορραγίας προς την επαρχία ή απλά παίζουν τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια στις πλάτες όλων μας.....;;;(!!!)Είναι απορίας άξιον δε ,το ότι θέλουν να καταργήσουν 7000 οργανικές θέσεις τη στιγμή που η πληρότητα ειδικά των τμημάτων στην επαρχία φτάνει μετά βίας το 30 -40 τις εκατό!!Σα να λένε πως το οι ανάγκες της επαρχίας ως διά μαγείας εξαφανίστηκαν και ξανά ως διά μαγείας εμφανίστηκαν στην Αθήνα.Ο Θεός να μας φυλάξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή