ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΥΓΙΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ , ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ !!!

Με το νέο συνδικαλιστικό νόμο επήλθε η ίδρυση νέων σωματείων στην Αττική. Με την ίδρυση των σωματείων άρχισαν να δημιουργούνται και συνδυασμοί-συνεργασίες συναδέλφων, μέσα στις οποίες είναι και η Α.Ν/Α.Σ.Α. Η Α.Ν/Α.Σ.Α δεν αποτελεί το προεκλογικό πυροτέχνημα υφαρπαγής των ψήφων των συναδέλφων. Είναι το αποτέλεσμα μιας ζύμωσης ιδεών, μιας ένωσης προσώπων με μηδαμινή μέχρι τώρα συνδικαλιστική εμπειρία -ως επί των πλείστων- αλλά κυρίως είναι μια καλή παρέα που κάθε μέρα μεγαλώνει. Η Α.Ν/Α.Σ.Α. ήρθε και θα μείνει.
Για μένα το μεγάλο στοίχημα δεν είναι το να μας ψηφίσετε. Δεν με ενδιαφέρουν τα αξιώματα ή έστω δεν είναι αυτός ο αυτοσκοπός μου. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο άνθρωπος κάνει το αξίωμα και όχι το αξίωμα τον άνθρωπο. Το προσωπικό μου στοίχημα ξεκινάει την επομένη των εκλογών. Επιδίωξη και στόχος μου είναι μέσα από μια καλή θητεία να σας πείσουμε για την αγνότητα της αποστολής μας και να συστρατευτείτε μαζί μας. Να συμμετάσχετε στον αγώνα μας και μέσα από την Α.Ν/Α.Σ.Α. να παλέψουμε για την βελτιστοποίηση των συνθηκών εργασίας μας.
            Η Α.Ν/Α.Σ.Α. βρίσκεται ανάμεσα σας. Έρχεται στις συγκεντρώσεις προσωπικού, στηρίζει τους συναδέλφους που έχουν ανάγκη και με τις δράσεις της αποτελεί τη δαμόκλειο σπάθη όσων ορέγονται την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, όσο ψηλά και αν φτάνουν. Η Α.Ν/Α.Σ.Α. δεν αναρτά ανώνυμες λάσπες στα blog και μιλάει πάντα επώνυμα, ξεκάθαρα και υπεύθυνα. Η Α.Ν/Α.Σ.Α. δεν διαχωρίζει τους συναδέλφους σε ασφαλίτες ή τροχαίους. Ανακριτικούς ή μη. Αεροδρομιακούς ή Γλυφαδιώτες. Η Α.Ν/Α.Σ.Α. δεν παίζει παιχνίδια στις πλάτες των συναδέλφων, δεν παίζει ζαριές με τα δικαιώματα τους, ούτε φαλκιδεύει το μέλλον τους. Το μέλλον μας. Όσοι συνδικαλιστές μείνουν προσκολλημένοι στον συνδικαλισμό του παρελθόντος και θελήσουν να αποτελούν υποχείρια των Δ/ντων εις βάρος των συναδέλφων, εξυπηρετώντας τους σκοπούς τους, αυτοί λοιπόν οι εργατοπατέρες θα μας βρουν απέναντι τους.
            Τέλος θα ήθελα να κάνω ένα άνοιγμα-κάλεσμα στους συναδέλφους των Πανελληνίων, όχι από διαιρετική βάση προς τους παλιούς συναδέλφους με τους οποίους ουδέποτε είχα κάποιο πρόβλημα, αλλά γιατί εγώ σε αυτούς ανήκω, από αυτούς προέρχομαι. Παιδιά γνωρίζω ότι είσαστε απογοητευμένοι με την κατάσταση. Βρίζετε τους πολιτικούς, τους συνδικαλιστές, την μοίρα σας ακόμη και την επιλογή σας να περάσετε στην Αστυνομία. Με μοιρολόγια όμως συνάδελφοι μου  δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει να συμμετέχετε όλοι στο νέο σωματείο της Νοτιοανατολικής Αττικής. Να ακουστούν νέες φωνές, καθαρές. Να πείτε όλα αυτά που σκέφτεστε και αναρωτιέστε <<Καλά αυτό δεν το σκέφτηκε κανείς να το κάνει;>>. Το σκέφτηκες εσύ συνάδελφε και οφείλεις να το προτείνεις, να το αναδείξεις, να το καταγγείλεις.
Αν δεν σας εκφράζει η Α.Ν/Α.Σ.Α. φτιάξτε κάτι άλλο. Κάτι δικό σας. Η μαζική συμμετοχή μας στα συνδικαλιστικά δρώμενα θα αποτελέσει την βασική τροχοπέδη στις επικείμενες λεηλασίες στους ήδη πενιχρούς μισθούς μας, στα απειλούμενα κεκτημένα μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν την εισαγωγή μας στην αστυνομία. Δεν θα απολογούμαστε σε κανέναν που εμείς τουλάχιστον παίρνουμε ένα κομμάτι ψωμί. Δεν θα απολογούμαστε για μαύρες ημέρες της Δημοκρατίας μας που όταν έλαβαν χώρα εμείς δεν είχαμε γεννηθεί καν. Δεν θα αφήσουμε κανένα να μας κατατάσσει σε πολιτικά μορφώματα. Δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα. Μας χρωστάνε… Δεν τους χρωστάμε…
 Όλοι μαζί μπορούμε!!!

ΑΛΥΜΑΡΑΣ Βασίλειος,  Α.Τ. Αναβύσσου, μέλος Α.Ν/Α.Σ.Α.

      Υ.Γ. Ο Ζαν Πωλ Σαρτρ έχει πει ότι <<μόνο αυτός που δεν τραβάει κουπί έχει χρόνο να ταρακουνήσει τη βάρκα>>. Η Α.Ν/Α.Σ.Α. δεν ψάχνει συναδέλφους να ταρακουνούν την βάρκα. Ψάχνει αυτούς που θέλουν να τραβήξουν το κουπί. Εσείς σε ποιους ανήκετε; Η επιλογή είναι δική σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου