ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ "ΠΕΛΑΤΕΣ" ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

         Η κυβέρνηση έβαλε ενοικιαστήριο στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά ενδιαφερόμενος δεν εμφανίστηκε, ενώ και οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και οι κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσαν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων.
       Για να γίνουμε συγκεκριμένοι, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, προβλέπεται η καταβολή του κόστους διάθεσης αστυνομικής συνοδείας σε όποιον το επιθυμεί. Έναν χρόνο μετά τη δημοσιοποίησή της, και παρά την επίσημη ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων, εκείνοι συνεχίζουν να κοιμούνται ήσυχοι και ασφαλείς τα βράδια, με τη μισθοδοσία των αστυνομικών να καλύπτεται από το Δημόσιο, αφού δεν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα η εν λόγω διάταξη να παραμένει ανενεργή.
            Η κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, που είχε υπογραφεί από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα, επί υπουργίας Χρήστου Παπουτσή, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 888/21.03.2012, προβλέπει τη δυνατότητα ενοικίασης σε ιδιώτες, οι οποίοι θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς, του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας και όλων των οχημάτων και μοτοσυκλετών της, ακόμη και των ελικοπτέρων που έχει στην κατοχή της. Στο ΦΕΚ, μάλιστα, είχε δημοσιευθεί και ο τιμοκατάλογος, με την ενοικίαση ενός απλού αστυνομικού να κοστίζει 30 ευρώ/ώρα και 1.500 ευρώ η χρήση ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ.             
        Παρά το γεγονός, όμως, ότι η αρμόδια Διεύθυνση είχε ενημερώσει όσους διέθεταν αστυνομική συνοδεία, σε περίπτωση που επιθυμούσαν να διατηρήσουν τη συνοδεία τους (εαν δεν υπήρχαν βεβαιωμένες απειλές), κανένας δεν έδειξε ενδιαφέρον για την ενοικίαση του προσωπικού και των μέσων που χρησιμοποιούσαν. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν κατατέθηκε κανένα σχετικό αίτημα προς την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή : http://www.enikos.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου