ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ



  Ήρθε ο καιρός να βάλουμε τα πράγματα στις αληθινές τους διαστάσεις και ας διακόψουμε κάποιους από απατηλά όνειρα και ψευδαίσθησεις! Ήρθε η ώρα να αποκαλύψουμε αναλήθειες και υπερβολές ορισμένων συνδικαλιστών που αποκλειστικός τους σκοπός ειναι να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία τους για εξουσία.

Μύθος Νο 1 Οι συνθήκες και το ωράριο εργασίας είναι δημιούργημα τους και μάλιστα ύστερα από σειρά προσωπικών αγώνων.
Αλήθεια: Το αεροδρόμιο λόγω διαφόρων συνθηκών (κλειστός -ελεγχόμενος χώρος, αεροπορικές εταιρίες -ιδιωτικά συμφέροντα, τουρισμός -βιτρίνα της Χώρας μας στο εξωτερικό κ.α.) ανέκαθεν θεωρούνταν μια από τις ''καλές '' υπηρεσίες της Αστυνομίας εδώ και δεκαετίες! Πριν ακόμα καταταγούν κάποιοι,από το παλιό αεροδρόμιο ακόμα,οι συνθήκες εργασίας ήταν υποδειγματικες και οι υπηρεσίες έβγαιναν σε κυλιομενη σειρά σε δεκαπενθημερη και αργότερα σε εβδομαδιαία βάση (κωδικοί Κ)! Σε δύσκολα χρόνια, τότε που δεν υπήρχε καν το σχετικό π.δ για το χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού! Αναλογικά λοιπόν και σε σχέση με άλλες υπηρεσίες οι συνθήκες μπορεί να άλλαξαν σίγουρα όμως όχι προς το καλύτερο..
Μύθος Νο 2 :Κατάφεραν να μειώσουν τις μεταγωγές. 
Αλήθεια :Οι μεταγωγές μειώθηκαν,όπως ειναι γνωστό σε όλους, διότι σε ανώτατο επίπεδο αποφασίστηκε η αλλαγή κατεύθυνσης όσο αφορά την μεταναστευτική πολιτική.Ως αποτέλεσμα ήταν ο πολύ μικρότερος αριθμός των μεταγωμενων.Ούτε η εγκληματικότητα μειώθηκε σαν από μαγικό ραβδί αλλα ούτε και η δύναμη αυξήθηκε. Το αντίθετο θα λέγαμε. Κάτι άλλο λοιπόν συνέβη και ο νοών νοειτω... 
Μύθος Νο3 : Αν ο πρόεδρος της Ένωσης δεν υπηρετεί στο αεροδρόμιο δεν θα ενδιαφερθεί για τους συναδέλφους που υπηρετούν εκει.
Αλήθεια :Ο καινούργιος συνδικαλιστικος νόμος αυτό ακριβώς το θέμα έρχεται να επιλύσει περισσότερο απ 'όλα. Πλέον ο εκάστοτε πρόεδρος και διοικητικό συμβούλιο θα έχει να ασχοληθεί με πολύ λιγότερες υπηρεσίες και πολύ μικρότερη περιοχή.Σε αντίθεση με το παρελθόν που έπρεπε να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα όλης της Αττικής!! Εξάλλου στο Δ.Σ καθώς και πλήθος αντιπρόσωπων θα αποτελείται εξίσου και από υπηρετούντες στο αεροδρόμιο. Έτσι θα υπάρχει αυτοπροσωπη αντίληψη και άμεση επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν... 
         Η παλαιόσυνδικαλιστικη αυτή πρακτική της πόλωσης και της διχόνοιας ανήκει πλέον στο παρελθόν και δεν ειναι καλός σύμμαχος για ένα υγιές μέλλον ...
         Όπως διαπιστώνεται λοιπόν καταρρέουν σαν χαρτινοι πύργοι τα επιχειρήματα κάποιων για δήθεν έργο. Ακόμα και για αυτό το λιγοστό που παραθέτουν.
Κρίμα γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος.. αναλωθηκαν στα αυτονόητα και στα εύκολα χωρις να προσπαθήσουν για το κάτι παραπάνω που επιζητά χρόνια ο συνάδελφος. 
          Ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της νεοσύστατης Ενωσης Αστυνομικών Ν/Α Αττικής και όλα τα μέλη της ΑΝ/ΑΣΑ είμαστε αποφασισμένοι να τα αλλάξουμε όλα! Ας αναλάβουν νέοι ανθρώποι νέα μυαλά με όρεξη για δουλεια,μακριά από σκοπιμότητες και ''μικροπολιτικα '' παιχνίδια.Δίπλα και αρωγοί στον συνάδελφο και απέναντι στην διοίκηση.
          Να είστε σίγουροι ότι έχούμε πολλές και ενδιαφέρουσες ιδέες για τα σοβαρά αλλα και καθημερινά προβλήματα όλων μας! Να είστε ακόμη πιο σίγουροι ότι θα κανουμε πράξη τις προτροπές του προσωρινού προέδρου για αλλαγή του συνδικαλισμού για συνεχής υποστήριξη του συνάδελφου, για καινοτόμες και άμεσες λύσεις σε όλα τα προβλήματα ακόμη και τα πιο μικρά.Τέλος ο συνδικαλισμος του καναπέ και των δημοσίων σχέσεων.. έρχεται η ρηξη με παρωχημένες καταστάσεις και κατεστημένα ετών..!!
Ας αλλάξουμε τους εαυτούς μας.. 
Ας αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας..
Ας αλλάξουμε τον συνδικαλισμο.. 
Ας αλλάξουμε την υπηρεσία μας...
Όλοι μαζι ενωμένοι..!! 
Όλοι μαζι, μπορούμε..!! 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  Γιάννης,  μέλος Α.Ν/Α.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου