ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Το «ευχαριστώ» της κας Θάνου σε αστυνομικούς και λιμενικούς για το μεταναστευτικό

Δημόσιο «ευχαριστώ» σε όλους όσοι συμμετείχαν στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος απηύθυνε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου σε συνάντηση με εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, Διεθνών Οργανισμών και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Όπως ανέφερε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, η διόγκωση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος επέβαλε τη λήψη μέτρων που είτε είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, είτε επιβλήθηκαν προκειμένου να αντιμετωπισθεί η επείγουσα ανάγκη. Ωστόσο, τόνισε η κ. Θάνου, καμία απόφαση και κανένα μέτρο της υπηρεσιακής κυβέρνησης δεν θα είχε συμβάλει τόσο αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της κρίσης χωρίς τις σκληρές, άοκνες και υπεράνθρωπες σε ορισμένες περιπτώσεις, προσπάθειες των στελεχών όλων των δυνάμεων που συνεργάστηκαν στο επιχειρησιακό πεδίο.

Η κ. Θάνου έκανε ειδική αναφορά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στα στελέχη της Περιφέρειας και των Σωμάτων Ασφάλειας, στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στα στελέχη της Frontex, του ιατρικού κόσμου και της υγειονομικής περίθαλψης, στους εθελοντές και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Όλα αυτά τα στελέχη, τόνισε η Πρωθυπουργός, απέδειξαν με το ζήλο και τον ανθρωπισμό που επέδειξαν ότι είναι πρότυπα στελέχη και η Πολιτεία οφείλει να περιβάλει με το δέοντα σεβασμό όλους και να σας εξασφαλίζει τα μέσα όπου απαιτούνται για την επιχειρησιακή και λειτουργική σας δραστηριότητα. Η κυβέρνηση μας κι εγώ προσωπικά σας εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες, πρόσθεσε η κ. Θάνου, και σας συγχαίρουμε όλους.

Μεταξύ των προσκεκλημένων στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν οι υπηρεσιακοί υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Αντώνης Μακρυδημήτρης, Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, η υποστράτηγος και προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της ΕΛΑΣ Ζαχαρούλα Τσιργώτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ροδόλφος Μορώνης.

Πγηγή : protothema.gr - bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου