ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Προστατεύεστε τους συναδέλφους μας

Μετά την παγκόσμια επιδημία του ιού έμπολα, τα κρούσματα φυματίωσης στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων ενημερωθήκαμε ότι συνάδελφοι μας που υπηρετούν κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα βρέθηκαν θετικοί στον εργαστηριακό έλεγχο για φυματίωση, μέσω του εμβολίου μαντού.


Παρόλα αυτά οι αρμόδιοι φορείς δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα παραπάνω περιστατικά ενώ παράλληλα κωφεύουν μπροστά στον κίνδυνο που βρίσκεται προ των πυλών.

Οι συνάδελφοί μας λόγω της φύσης του επαγγέλματος – λειτουργήματός μας έρχονται σε καθημερινή σωματική επαφή με συμπολίτες μας οι οποίοι πιθανόν να είναι φορείς κάποιου ιού ή προσεγγίζουν κτίρια ή εγκαταστάσεις τα οποία είναι εστίες μικροβίων με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν σοβαρά να νοσήσουν και αυτοί.

Δυστυχώς και σύμφωνα με όσα συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν τα τελευταία κρούσματα έλαβαν χώρα τόσο στα αστυνομικά τμήματα και κρατητήρια όσο και σε κέντρα φύλαξης αλλοδαπών.

Καλούμε λοιπόν τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου μας και του Υπουργείου Υγείας να μεριμνήσουν όσο είναι ακόμη καιρός να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την υγεία των συναδέλφωνα μας.

Προτείνουμε δε ως λύσεις τον άμεσο εμβολιασμό των συναδέλφων μας προκειμένου να είναι «θωρακισμένοι» απέναντι στους ιούς που εξαπλώνονται καθώς και την τακτική και περιοδική απολύμανση των χώρων εργασίας, των αστυνομικών τμημάτων, των αστυνομικών κρατητηρίων αλλά και των κέντρων κράτησης με σκοπό την μικροβιοκτονία.

Η υγεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα για όλους τους συμπολίτες μας και εμείς ως εργαζόμενοι που είμαστε επιφορτισμένοι με την προστασία του πολίτη έχουμε δικαίωμα σε αυτή και την απαιτούμε.

Η συντονιστική επιτροπή της ΑΝ.Α.Σ.Α.

Όλοι μαζι μπορούμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου