ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκαν οι τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων των νέων Αστυφυλάκων

Παραθέτουμε παρακάτω το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων των νέων Αστυφυλάκων. Ως ΑΝ.Α.Σ.Α. ευχόμαστε στους νέους συναδέλφους μας, καλή αρχή, καλή δύναμη και καλή και εποικοδομητική σταδιοδρομία στην υπηρεσιακή τους ζωή.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων των νέων Αστυφυλάκων πραγματοποιήθηκαν χθες (12-10-2014) στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου.
Παρουσία εκπροσώπων της Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος, ονομάστηκαν συνολικά (501) νέοι Αστυφύλακες, οι οποίοι άμεσα θα ενταχθούν στις αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να ενισχύσουν το έργο και τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αναλυτικότερα, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής , κατά την οποία ονομάστηκαν 297 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.
Τα πτυχία στους νέους Αστυφύλακες επέδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γεώργιος Πετρίδης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Κοντογιάννης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, Ταξίαρχος Γεώργιος Γκοδοσίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Καλαϊτζής και ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας.
Επιπλέον, την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής κ. Τζεμαλή Μέτσο, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κ. Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής, Ταξίαρχος Σωτήριος Κουντουράς, εκπρόσωπος της 2ης ΜΣΕΠ Επισμηναγός Γεώργιος Δουλγέρης, ο βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Ματσαρόκος, η Υπηρεσιακή Ιατρός του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής, Αστυνομικός Διευθυντής Σοφία Τσουλιάγκα, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Σταμπούλης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρχιπύραρχος Σωτήριος Τερζούδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Παπάζογλου, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης κ. Θεόδωρος Μούχτσης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Γεώργιος Κιμπαρίδης.
Μετά το πέρας της τελετής, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, επέδωσε τιμητικές πλακέτες, καθώς και αναμνηστικά δώρα, στον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Κατριαδάκη και το Διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγο Βασίλειο Κοντογιάννη.
Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου , κατά την οποία ονομάστηκαν 204 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Αλαζράι, ως εκπρόσωπος της Ι.Μ. Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.
Τα πτυχία στους νέους Αστυφύλακες επέδωσαν ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Δημήτριος Κεσέογλου, ο Βουλευτής Έβρου κ. Μαρίνος Ουζουνίδης και ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Γεώργιος Σαλαμάγκας.
Επίσης, την τελετή ονομασίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής της 16ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Αντώνιος Βιτετζάκης, ο Διοικητής της 50 Μ/Κ Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Λιάκος, ο Διοικητής της 30 Μ/Κ Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Νικόλαος Τσιτσιμπίκος, ο Υποδιοικητής της 16ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος Μαυρουδής Πασσιάς, ο Υποδιοικητής της 30 Μ/Κ Ταξιαρχίας, Συνταγματάρχης Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, ο Υποδιοικητής της 50 Μ/Κ Ταξιαρχίας, Συνταγματάρχης Γεώργιος Αποστολόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πασχάλης Συριτούδης και η Διοικητής του Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου, Αστυνόμος Β΄ Αναστασία Πουρναρά.
Στις τελετές ακόμη παρέστησαν οι τοπικές, πολιτικές, δικαστικές και στρατιωτικές Αρχές, εκπρόσωποι των τοπικών Μ.Μ.Ε., διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων και πλήθος γονέων, συγγενών και φίλων των αποφοιτησάντων νέων Αστυφυλάκων.
Από τους Διοικητές των Τμημάτων αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή του Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Χρήστου Σταμπούλη, με την οποία απηύθυνε συμβουλές και παραινέσεις προς τους νέους Αστυφύλακες, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Η ένταξή σας στις μάχιμες Υπηρεσίες του Σώματος γίνεται σε μία περίοδο που οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των πολιτών από την Αστυνομία συνεχώς αυξάνονται. Πρέπει να θυμάστε πως η Ελληνική Πολιτεία πιστεύει σε εσάς και σας εμπιστεύεται, αλλά και απαιτεί από εσάς. Το έργο που σας ανατίθεται είναι δύσκολο, γι΄αυτό θα πρέπει να είστε έντιμοι, ηθικοί, αγωνιστές, θαρραλέοι και αποφασιστικοί».
Επισημαίνεται ότι η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και είναι Ανωτέρα Σχολή υπερδιετούς κύκλου σπουδών.
Η φοίτηση των Δοκίμων Αστυφυλάκων στη Σχολή διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα και χωρίζεται σε τρία (3) εκπαιδευτικά έτη. Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και να προσφέρουν τα μέγιστα στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

Πηγη : astynomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου