ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Καταργείται το πιστοποιητικό γέννησης για τις ταυτότητες, Νέα εφαρμογή

Ταυτότητες επί τοπου και μετά από ... "τεστ γνώσεων" θα εκδίδει στο εγγύς μέλλον η αστυνομία.


Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, αυτές τις ημέρες επιχειρείται η επισύνδεση των βάσεων δεδομένων της αστυνομίας και του υπουργείου εσωτερικών, με γνώμονα την κατάργηση του πστοποιητικού γέννησης ως ... "προαπαιτούμενου" για την έκδοση ταυτοτητας.

Ο πολίτης, θα προσέρχεται στα αστυνομικά καταστήματα δηλώνοντας τα στοιχεία της ταυτότητας του και για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας, το σύστημα θα "κατεβάζει" τρεις τυχαία επιλεγμένες ερωτήσεις από τα προσωπικά του δεδομένα που διατηρούνται στα αρχεία του υπουργείου εσωτερικών και μολις θα δίνονται οι σωστές απαντήσεις, θα προχωρά η διαδικασία της έκδοσης ταυτότητας χωρίς χρονοτριβές ή άλλες γραφειοκρατικές  αγκυλώσεις.

Υπενθυνμίζεται ότι σε 800 περπολικά έχουν εγκατασταθεί υπολογιστές κι έχουν διατεθεί ακόμη 200 χειρός, που είναι συνδεδεμένοι με το police onlιne, ούτως ώστε μεταξύ άλλων να γίνεται επιτόπου η εξακρίβωση στοιχείων ενός ύποπτου, δίχως να συνοδεύονται με προσαγωγές στα τμήματα που συνεπάγονται την πολύωρη ταλαιπωρία του πολίτη και μια σειρά από χρονοβόρες διαδικασίες που κοστίζουν σε αμέτρητες εργατοώρες απασχόλησης του αστυνομικού προσωπικού.

Πηγη : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου