ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Σεβαστείτε τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε.


Αθήνα 22 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 602/3/19β

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Φόρο τιμής στους τέσσερις συναδέλφους του Πυροσβεστικού Σώματος που έχασαν τη ζωή τους στις 22-7-1998 στην καταστροφική πυρκαγιά του Καρέα, απότισαν σήμερα το πρωί τα προεδρεία των Ομοσπονδιών μας, καταθέτοντας στεφάνια στο Μνημείο που έχει ανεγερθεί στο σημείο που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και συνεισφοράς στον αγώνα μας για ουσιαστική θωράκιση όλων των ενστόλων, έναντι των διαρκώς αυξανόμενων επαγγελματικών κινδύνων και της υποβάθμισης της ζωής τους.

Ακολούθησε συνέντευξη τύπου κατά την οποία εκφράστηκε με τον πλέον σαφή τρόπο η έντονη δυσαρέσκειά μας για την τακτική του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης αφενός να συνεχίζει την πολιτική των περικοπών των προϋπολογισμών λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας, αφετέρου δε να μην συμμορφώνεται ρητά και κατηγορηματικά στο διατακτικό των αποφάσεων – ορόσημο του Συμβουλίου της Επικρατείας, όσον αφορά τις πρόσθετες περικοπές του τρίτου μνημονίου.

Εκ μέρους των Ομοσπονδιών τονίστηκε για άλλη μια φορά η αναγκαιότητα αναθεώρησης της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής ώστε να διατεθούν τα αναγκαία κονδύλια για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών, ενώ σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του ΣτΕ, τονίστηκε ότι οι αρμόδιοι υπουργοί παρανομούν όσο δεν συμμορφώνονται, οφείλουν δε να γνωρίζουν ότι υπάρχουν ευθύνες, οι οποίες θα αναζητηθούν εφόσον συνεχιστεί η παρελκυστική αντιμετώπιση του όλου θέματος.

Υπενθυμίζεται ότι έχει παρέλθει ένας μήνας από την ημέρα επίδοσης των αποφάσεων του ΣτΕ κι ενώ κατά την πρώτη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ υπήρξε ρητή δέσμευση ότι σε μια εβδομάδα θα ενημερωνόμασταν για το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους, εντούτοις, δεν υπήρξε καμία πρόοδος με αποτέλεσμα να προβούν σήμερα τα προεδρεία σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών, απαιτώντας άμεση συνάντηση αυτή τη φορά με τον Υπουργό Οικονομικών, είτε να μας γνωστοποιηθεί ημερομηνία συνάντησης. Από το Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών κ. ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ καθορίστηκε τελικά η συνάντηση να γίνει την προσεχή Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ.

Από την πλευρά μας διευκρινίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οποιαδήποτε υπαναχώρηση, υπεκφυγή ή παραπομπή των αναμενόμενων κυβερνητικών αποφάσεων, στο μέλλον, συνιστά για τους ενστόλους εμπαιγμό και ως τέτοια ενέργεια θα αντιμετωπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο.

Καλούμε τις Ηγεσίες των τριών Σωμάτων, φυσικές και πολιτικές, να πάρουν ξεκάθαρη θέση, απαιτώντας από την Κυβέρνηση να σεβαστεί πλήρως τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αυθωρεί και παραχρήμα, διαφυλάττοντας τους συναδέλφους από οποιαδήποτε περαιτέρω νομική ενέργεια, που θα αποφασισθεί, ανάλογα με την έκβαση της συνάντησης με τον κ. Υπουργό.

Καλούμε, τέλος, τον Πρωθυπουργό της Χώρας σε αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς των ενστόλων, να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται το έργο και το λειτούργημα που επιτελούν, δίνοντας εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να μην εφαρμόζουν αλα καρτ τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά να φέρουν άμεσα στη Βουλή των Ελλήνων προς ψήφιση σχετική νομοθετική ρύθμιση για την ανακούφισή τους, όπως αποφάνθηκε οριστικά και αμετάκλητα η Ελληνική Δικαιοσύνη.Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου