ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Εκπαίδευση Ελλήνων Aστυνομικών για την καταπολέμηση του δουλεμπορίου

Ολοκληρώθηκαν με πλήρη επιτυχία εκπαιδευτικά σεμινάρια, στα οποία συμμετείχαν συνολικά 140 στελέχη της αστυνομίας, με αντικείμενο το ζήτημα της καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων.


Τα σεμινάρια εντάσσονται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Γραμμής Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων «1109».

Οι συγκεκριμένες εκπαιδεύσεις, οι οποίες ξεκίνησαν από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, πραγματοποιήθηκαν στις έδρες των Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, καθώς και σε Πνευματικά Κέντρα Δήμων, σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, τη Σύρο, την Κέρκυρα, τα Ιωάννινα και στην Κρήτη, το Ηράκλειο και τα Χανιά.

Το διδακτικό προσωπικό αποτέλεσαν εξειδικευμένοι και καταρτισμένοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδική ψυχολόγος στα θέματα αυτά, καθώς και στέλεχος της Μ.Κ.Ο. Α21 και της Γραμμής Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων «1109».

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος εκπαίδευσης αναλύθηκαν πραγματικά περιστατικά εμπορίας ανθρώπων που έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Υπηρεσίες και τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ ειδικότερα οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν, αφορούσαν στα εξής:

• Ορισμός και νομοθεσία για την εμπορία ανθρώπων

• Θυματοκεντρική προσέγγιση στην καταπολέμηση του φαινομένου

• Ψυχολογία του θύματος εμπορίας ανθρώπων

• Αστυνομική διαχείριση υποθέσεων που αφορούν στην εμπορία ανθρώπων

• Υπηρεσίες υποστήριξης διωκτικών αρχών.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η ενημέρωση και η πληροφόρηση των συμμετεχόντων, αναφορικά με το ζήτημα της εμπορίας ανθρώπων ως μία από τις σοβαρότερες παραβιάσεις των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ώστε οι εκπαιδευόμενοι να καταστούν ικανοί να καλύψουν με επάρκεια τις ανάγκες που ανακύπτουν σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου