ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Απόσυρση τώρα της διάταξης του Υπουργείου Εργασίας που βάζει ταφόπλακα στα ταμεία μας

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 506/1/17δ


Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
          2) Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ
          3) Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ιωάννη ΒΡΟΥΤΣΗ
       4) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Υπουργείο Εργασίας, εντελώς αιφνιδιαστικά και απαράδεκτα, χωρίς καν να μας καλέσει σε διάλογο, πληροφορηθήκαμε ότι επαναφέρει προς ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων, την καταστροφική διάταξη με την οποία επιχείρησε πέρυσι να βάλει ταφόπλακα στα ασφαλιστικά μας Ταμεία.

Ειδικότερα, με ρυθμίσεις που έχουν ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, προβλέπονται:

Α) η υπαγωγή και πάλι του ΤΕΑΠΑΣΑ στο Υπουργείο Εργασίας

Β) η ένταξη από 1/1/2015 των τομέων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλειας του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ

Γ) η εφαρμογή από 1/1/2015 των διατάξεων του Ν. 4242/2014 στους Τομείς του Κλάδου Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ (νέος μαθηματικός τύπος υπολογισμού του εφάπαξ, που σημαίνει αυτόματη μείωσή του κατά 40% έως 50%)

Δ) η κατάργηση από 1/1/2015 των κοινωνικών πόρων, μεταξύ αυτών και των διατάξεων που ψηφίστηκαν προ μηνών από την παρούσα κυβέρνηση.

Οι Ομοσπονδίες μας, χθες και σήμερα, με παραστάσεις διαμαρτυρίας τόσο στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη όσο και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης της Ηγεσίας με το Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ, κατέστησαν ξεκάθαρη την καθολική αντίρρησή μας στις επιχειρούμενες ληστρικές αλλαγές, οι οποίες πέραν της οικονομικής τους αρνητικής διάστασης, θα καταφέρουν καίριο πλήγμα στο αξιόμαχο του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και στην ίδια την οργανική δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας...

Τις ενστάσεις μας αυτές διατυπώσαμε και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Χώρας με σχετική επιστολή, αλλά και δια ζώσης, όσο και προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Εφόσον δεν εισακουσθεί η καθολική μας εκπεφρασμένη έκκληση προς την Κυβέρνηση για απόσυρση των επίμαχων ρυθμίσεων, θεωρούμε αυτονόητη τη δική σας συντριπτική απάντηση – ανταπόκριση στο αγωνιστικό προσκλητήριο που αυτοδικαίως οφείλουμε να απευθύνουμε σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα Αστυνομικό που σέβεται τον εαυτό του και ενδιαφέρεται πάνω από όλα για μια υγιώς λειτουργούσα Ελληνική Αστυνομία.

Αυτονόητο χρέος μας, τέλος, να ενημερώσουμε και προσωπικά τους Αρχηγούς όλων των Πολιτικών Κομμάτων για τον επιχειρούμενο ενταφιασμό του Ταμείου μας ούτως ώστε να αναλάβουν απαξάπαντες τις ευθύνες τους.

Δεν είμαστε δεδομένοι κανενός. Οι καιροί ου μενετοί!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου