ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Τέλη κυκλοφορίας με το... τρίμηνο – Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης

Τρόπους να γεμίσει τα κρατικά ταμεία ψάχνει το υπουργείο Οικονομικών και γι’ αυτό "εκπόνησε" νέο σχέδιο: τα τέλη κυκλοφορίας με το ... τρίμηνο!

Χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, προκειμένου να γλιτώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης κατέθεσαν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους. Αυτόματα, αυτό σημαίνει ότι το κράτος χάνει έσοδα. Γι’ αυτό και τώρα υπάρχουν εισηγήσεις να τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία, ώστε και το κράτος να έχει περισσότερα έσοδα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα την Πέμπτη (14.01.2016) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έχει δεχτεί εισηγήσεις να καταθέσει νομοθετική διάταξη, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες που κατέθεσαν τις πινακίδες τους, να τις πάρουν πίσω αλλά μόνο για ορισμένους μήνες. Για ένα τρίμηνο για παράδειγμα, με το να πληρώσουν το 1/4 των τελών κυκλοφορίας.

Παράδειγμα: Αν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελούς διαβίωσης 2.000€ κατέθεσε τις πινακίδες, θα μπορέσει να τις πάρει πίσω τους καλοκαιρινούς μήνες, καταβάλλοντας 500€.

Η διάταξη αυτή, αν κατατεθεί τελικά, θα έχει ισχύ μόνο για φέτος.

Πηγή :  newsit.gr - bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου