ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Έκφραση αλληλεγγύης στις ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των ενεργών συμπολιτών μας

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας την ακόλουθη ανακοίνωση των Ομοσπονδιών στην οποία εκφράζουν συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τους ενεργούς συμπολίτες μας :

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 201/1/35δ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

Λαμβάνοντας υπόψη τη διακηρυγμένη θέση της Κυβέρνησης και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για συμφιλίωση της Αστυνομίας με την κοινωνία, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ενεργούς συμπολίτες μας και χαιρετίζουμε τις ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τους.

Συμμετέχοντας ενεργά στη ζώσα ελληνική πραγματικότητα των κοινωνικών αγώνων για την απόκρουση των επιπτώσεων της πολύπλευρης κρίσης, τονίσαμε στην πρόσφατη, πρώτη, ιστορική συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων μας, ότι είμαστε κι εμείς Λαός που βιώνει τα ίδια προβλήματα και έχει τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον. Γι' αυτό επιζητούμε έναν άλλο ρόλο, του κοινωνικά χρήσιμου ένστολου συνειδητοποιημένου πολίτη, που υποφέρει από τις συνέπειες της κρίσης το ίδιο όπως και οι συμπολίτες μας.

Τα Σώματα Ασφαλείας αποτελούν και πρέπει να αποτελούν πάντα παράγοντα ομαλότητας στο πλαίσιο των δημοκρατικών λειτουργιών του πολιτεύματος. Γι' αυτό οφείλουμε όλοι και ιδίως οι κυβερνώντες σήμερα, να διαφυλάξουμε αυτόν τον ρόλο, μη παραβλέποντας το γεγονός ότι σε δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που ζούμε σήμερα, ελλοχεύει ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης παθών του παρελθόντος και συνακόλουθα εμπλοκής των Σωμάτων στις κοινωνικές εξελίξεις, κατόπιν «άνωθεν εντολών»...

Σταθερή άποψη και διαρκής θέση μας, είναι να ακολουθηθεί από όλους η επιβεβλημένη δημοκρατική διαδικασία του διαλόγου και της πειθούς με τη γλώσσα των επιχειρημάτων και όχι η πυγμή των όπλων.

Ως θεσμικοί φορείς, καλούμε την ελληνική Κυβέρνηση να μη φέρει αντιμέτωπη την κοινωνία με τις δυνάμεις των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά να υπηρετήσει το κράτος δικαίου που πρεσβεύεται και όχι λογικές, καταδικασμένες στη συνείδηση ακόμα και των πολιτών που την στήριξαν με την ψήφο τους.

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ούτε μπορεί αυτή να «οχυρώνεται» πίσω από κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Διότι, όπως είχε πει από τον 4ο αιώνα π.Χ. ακόμα, ο τραγικός ποιητής Ευριπίδης, «όταν ο Λαός εξεγείρεται και παραδίδεται στο θυμό του, είναι μια αδάμαστη φλόγα που μάταια προσπαθείς να σβήσεις».


                                                                    Οι Πρόεδροι
     Π.Ο.ΑΣ.Υ.       Π.Ο.ΑΞΙ.Α.        Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.          Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.        Ε.Α.Π.Σ.         Π.Ε.Α.Λ.Σ.

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ  ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ    ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ       ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ      ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ      ΣΑΪΤΑΚΗΣ 
 Γρηγόριος          Ιωάννης             Δημήτριος              Αθανάσιος            Ιωάννης         Δημήτριος


Πηγη : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου