ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Περιπολικό με 447.000 χλμ θεωρείται καλό;

Ο Ειδικός Γραμματέας της ΠΟΑΣΥ Θεόφιλος ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ αναδεικνύει με την κάτωθι τοποθέτησή του τα μείζονα προβλήματα των περιπολικών οχημάτων και της καθαριότητας που απασχολούν τις αστυνομικές Υπηρεσίες.
Χωρίς περιπολικά και καθαριότητα οι Υπηρεσίες


Αύριο, Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016 και περί ώρα 17:00 μ.μ. ο Ειδικός Γραμματέας της ΠΟΑΣΥ κ.Θεόφιλος Παπαδάκης, θα είναι καλεσμένος στη ζωντανή δημοσιογραφική τηλεοπτική εκπομπή «Δημότης Οn Line» του τηλεοπτικού καναλιού TV 100 (υπάρχει και live αναμετάδοση από το ίντερνετ) που την παρουσιάζει ο γνωστός δημοσιογράφος Παναγιώτης Κρινής, προκειμένου να καταγγείλει και να ενημερώσει την Ελληνική κοινωνία, για τα εξης πρόβληματα που αντιμετωπιζούμε ως εργαζόμενοι Αστυνομικοί:

- Όπως και παλαιότερα, έτσι και φέτος, δυστυχώς, η σύμβαση με τα συνεργεία καθαριότητας που απασχολούνται στις Αστυνομικές Υπηρεσίες έληξε και από αρχές της χρονιάς οι Υπηρεσίες και τα υπόλοιπα οικήματα δεν έχουν καθαριστεί. Οι συνάδελφοι όσο μπορούν βοηθούν, αλλά θα πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να απεγλωβίσει την Ελληνική Αστυνομία από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που ταλανίζουν το Δημόσιο. Εάν περιμένουμε να γίνει ο διαγωνισμός και όλες οι υπόλοιπες διαδικασίες όπως ισχύει, απ” ό,τι υπολογίζεται θα έχουμε καθαριότητα πάλι από το Μάρτιο… Φανταστείτε τι γίνεται σε Τμήματα με πολλούς κρατουμένους ή σε σε άλλα που προσέρχονται πολλοί πολίτες ή γενικά τον άνθρωπο Αστυνομικό ο οποίος θα πρέπει να περάσει καθημερινά 8 ώρες σε χώρο που δεν έχει καθαριστεί.

- Τα περιπολικά οχήματα βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση και υπάρχει και έλλειμμα αυτών σε αριθμό, σε σχέση με τις Υπηρεσίες και τις ανάγκες του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης, αυτά που υπάρχουν ειναί αρκετά παλιά και έχουν διανύσει πολλές χιλιάδες χιλιομέτρων. Εξάλλου, κατά παράβαση του π.δ. 45/08 (όροι υγιεινής και ασφάλειας για το αστυνομικό προσωπικό) ουδέποτε περιπολικό όχημα δεν έχει περάσει από τεχνικο έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί η καταλληλότητά του γενικότερα.

- Τα υπόλοιπα προβλήματα που εμποδίζουν τον Αστυνομικό να προσφέρει τις άριστες υπηρεσίες του στην ασφάλεια της Ελληνικής Κοινωνίας, αφού ιδιαίτερα η έλλειψη προσωπικού, τα πάρεργα (γήπεδα, επιδόσεις εγγράφων, έλεγχος καταστημάτων και ΓΟΚ κλπ), τα οποία εμποδίζουν την Αστυνομία να έχει καλύτερη αποτελεσματικότητα στον πραγματικό της ρόλο που είναι η πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος, καθώς και διάφορα άλλα οικονομικής και εργασιακής φύσεως ζητήματα.

(Επισυνάπτεται φωτογραφία από περιπολικό όχημα βενζινοκίνητο το οποίο ανήκει σε Υπηρεσία του Ν. Θεσσαλονίκης και ενω έχει διανύσει 447.000 χλμ λόγω των συνθηκών για εμάς θεωρείται από τα καλά οχημάτα…)


ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Ειδικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ)
Πηγή: skaythess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου