ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση : Όχι σε Μητέρες δύο ταχυτήτων…

H Γραμματεία Γυναιών της Ομοσπονδίας μας με την παρακάτω επιστολή ζητά την πλήρη εξίσωση του ένστολου προσωπικού με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα σχετικά με τα δικαιώματα που ορίζονται από την νομοθεσία για τις εργαζόμενες μητέρες.
Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 600/8/29

Προς: Την Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Κοιν.: 1) Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
2) Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ

Κυρία Υφυπουργέ,

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 6 του Ν.3865/2010, δίνεται σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, και συνεπώς και στις γυναίκες, η δυνατότητα ν' αναγνωρίζουν, ως συντάξιμο χρόνο υπηρεσίας, ένα έτος για το πρώτο τέκνο και δύο έτη για κάθε επόμενο, μέχρι και το τρίτο παιδί.

Δυστυχώς, όμως, οι υφιστάμενες συνταξιοδοτικές διατάξεις για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν ορίζουν κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα να στερούν από τις ένστολες μητέρες το δικαίωμα αναγνώρισης των τέκνων τους, καταστρατηγώντας μ' αυτόν τον τρόπο το συνταγματικό και αναφαίρετο δικαίωμα της ισότητας.

Η Μητέρα αστυνομικός, προσπαθεί να μεγαλώσει το παιδί της με τόσες δυσκολίες δουλεύοντας βράδια, με ακανόνιστα ωράρια, χωρίς να ξέρει τι σημαίνουν γιορτές και αργίες σε σχέση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ ταυτόχρονα είναι εκτεθειμένη σε διάφορους κινδύνους και μεταδοτικές ασθένειες, λείποντας από το παιδί της στις σημαντικές του στιγμές, καθώς ο χρόνος εργασίας δεν της επιτρέπει να βρίσκεται σχεδόν ποτέ δίπλα του.

Σύμφωνα με το κράτος, αυτή η εργαζόμενη γυναίκα δεν έχει το δικαίωμα να λέγεται μάνα. Δυστυχώς, ορισμένοι αντιμετωπίζουν τη μητέρα αστυνομικό ως μητέρα δεύτερης κατηγορίας.

Αλήθεια, από πότε η επαγγελματική ιδιότητα αποτελεί κριτήριο για την άνιση μεταχείριση και τη στέρηση ενός δικαιώματος;

Με ποιο δικαίωμα το κράτος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στις γυναίκες αστυνομικούς τα δικαιώματα της μητρότητας, ξεχωρίζοντάς τες από τις υπόλοιπες, με άνισο και άδικο τρόπο;

Τα παιδιά των ένστολων δεν είναι παιδιά;

Για τους λόγους αυτούς, αιτούμαστε την πλήρη εξίσωση του ένστολου προσωπικού με τις διατάξεις που ισχύουν σε όλον τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, διεκδικώντας την αποκατάσταση αυτής της αδικίας, ως την ελάχιστη ηθική αμοιβή για τη γυναίκα αστυνομικό που με τόσο κόπο μεγαλώνει το παιδί της.

Κυρία Υφυπουργέ,

Λαμβάνοντας υπόψη τις ευαισθησίες σας ως Ελληνίδα μάνα, με το αξίωμα της Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, καλούμε μέσω Υμών την Πολιτεία να σεβαστεί τον ιερό θεσμό της «μητρότητας», θυμίζοντάς της παράλληλα, πως καμία επαγγελματική ιδιότητα δεν μπορεί ποτέ να τον αναιρέσει.

Ευελπιστούμε ότι θα εξαντλήσετε το ενδιαφέρον σας και θα μας ενημερώσετε σχετικώς για τις ενέργειές σας, προκειμένου το δίκαιο αίτημά μας να τύχει άμεσης θετικής αποδοχής και δη με την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αρχές του νέου έτους, εκ μέρους όλων των συναρμοδίων υπουργών της Κυβέρνησής σας.

Όχι σε Μητέρες δύο ταχυτήτων...


Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου