ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Αγώνα των Ομοσπονδιών με αφορμή τον Κρατικό Προϋπολογισμό έτους 2016

Παραθέτουμε την κοινή ανακοίνωση των Ομοσπονδιών μας επειτα από την συμερινή τους συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε ενόψει της συζήτησης και της ψήφισης από τη Βουλή των Ελλήνων του Κρατικού Προϋπολογισμού έτους 2016 με θεματολογία "Προϋπολογισμό 2016 - Ασφαλιστικό - Ενιαίο Φορέα Εναερίων Μέσων - Μετακινήσεις ΟΑΣΑ".


Αθήνα, 01 Δεκεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 201/9/21

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ενόψει της συζήτησης και της ψήφισης από τη Βουλή των Ελλήνων του Κρατικού Προϋπολογισμού έτους 2016, συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ η Επιτροπή Αγώνα των Ομοσπονδιών και αφού έλαβε υπόψη της όλα τα δεδομένα σε συνδυασμό με τις πολιτικές που εφαρμόζονται στους τομείς ενδιαφέροντός μας, αποφάσισε σειρά πρωτοβουλιών και ενεργειών, με στόχο την αποτροπή περαιτέρω επιζήμιων για τους ένστολους αποφάσεων.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν - αποφασίσθηκαν τα κάτωθι:

1) Οι προϋπολογισθείσες δαπάνες για τη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για τη μισθοδοσία κ.λπ., κινούνται οριακά, ενώ σε ορισμένους Κωδικούς οι προβλεπόμενες δαπάνες είναι μικρότερες σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των Σωμάτων και μάλιστα χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι νέες απειλές και προκλήσεις (τρομοκρατία, μεταναστευτικό κ.λπ.). Όσο για την πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών, στο νέο Προϋπολογισμό δεν έχει εγγραφεί καμία πίστωση.

2) H τροποποίηση – βελτίωση των διατάξεων του νόμου 3865/2010 που αφορούν χρόνο αναγνώρισης υπηρεσίας, καθεστώς ασφάλισης των καταταγέντων μετά την 01-01-2011 κ.λπ.

3) Ο τρόπος ίδρυσης και λειτουργίας του φερόμενου ως Ενιαίου Φορέα Εναέριων Μέσων, ο οποίος δεν πρέπει να γίνει ερήμην των αρμοδίων φορέων των Σωμάτων Ασφαλείας.

4) Η πρόσφατη ενημέρωση που είχαμε από τους αρμόδιους φορείς για τη διακοπή από 01-01-2016 της ελεύθερης μετακίνησης των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών μέσω του Ο.Α.Σ.Α., πράξη που συνιστά μείζον σκάνδαλο και οι αρμόδιοι υπουργοί οφείλουν να το αποτρέψουν αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους. Για το λόγο αυτό, ζητάμε άμεσα συναντήσεις με τους κ.κ. Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ και Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρο ΔΡΙΤΣΑ, προκειμένου να ασκήσουν τη δέουσα πίεση στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ για την διασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων. Στο ίδιο πνεύμα και για τον ίδιο σκοπό, ζητείται συνάντηση τόσο με τον προαναφερθέντα Υπουργό Οικονομικών, όσο και με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο ΣΠΙΡΤΖΗ.

Τα προβλήματα αντί να επιλύονται, οξύνονται!
Τα μνημόνια, παλιά και νέα εξακολουθούν
να παράγουν αρνητικές συνέπειες!!

Καταγγέλλουμε αυτήν την κατάσταση και αγωνιζόμαστε για να μπει φραγμός στον κατήφορο της απαξίωσης των Σωμάτων Ασφαλείας και της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς την ελληνική κοινωνία.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αντιπροσωπείες των Προεδρείων των Ομοσπονδιών μας θα παραστούν στην εξαγγελθείσα πανελλαδική κινητοποίηση των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, την 3/12/2015 στην Αθήνα.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα τελεί σε εγρήγορση ώστε να εκδηλώσει δυναμικά την αντίθεσή του σε τόπο και χρόνο που θα συναποφασίσουμε, ανάλογα με τις εξελίξεις και την πορεία των διαβουλεύσεών μας.Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου