ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Κωλυσιεργία από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για την έκδοση ΚΥΑ που αφορά τον ανταποδοτικό πόρο 5% επί παραβάσεων ΚΟΚ

Οι Ομοσπονδίες της ΕΛ.ΑΣ. απέστειλαν την παρακάτω επιστολή σχετικά με την έκδοση ΚΥΑ που αφορά τον ανταποδοτικό φόρο επί παραβάσεων Κ.Ο.Κ. προς τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.Προς:
Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
Κοιν.:

1) Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

2) Μετοχικό Ταμείο Στρατού
 3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 45 του ν.4256/14 που δημοσιεύθηκε στο πρώτο τεύχος της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με αριθμό φύλλου 92, περιέρχεται στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (Μ.Τ.Σ.) και στους Τομείς Επικουρικής Ασφάλισης Αστυνομίας Πόλεων και Ελληνικής Χωροφυλακής του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.) ως πόρος (ανταποδοτικός και όχι κοινωνικός), ποσοστό 5% επί των προστίμων που καταβάλλονται για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τα οποία βεβαιώνονται από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Η διαδικασία είσπραξης, κατανομής και απόδοσης των πόρων στους ανωτέρω Ασφαλιστικούς Φορείς, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα, ρυθμίζεται με κοινή απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών.
Κύριε Υπουργέ,
Παρότι έχουν παρέλθει σχεδόν είκοσι (20) μήνες από τη νομοθέτηση του ως άνω ανταποδοτικού πόρου και από πλευράς των Ταμείων έχουν λάβει χώρα, εδώ και ένα (1) χρόνο περίπου, όλες οι αναγκαίες ενέργειες αναφορικά με την παραπάνω ΚΥΑ, απορίας άξιο είναι γιατί οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες κωλυσιεργούν την έκδοσή της, όταν μάλιστα η εν λόγω συμπεριφορά των προαναφερομένων παραγόντων, έχει ως αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από τους δικαιούχους Ασφαλιστικούς Φορείς που τόσο δοκιμάζονται τα τελευταία μνημονιακά έτη.
Κύριε Υπουργέ,
Ύστερα από τα παραπάνω, παρακαλούμε όπως άμεσα δώσετε κατευθύνσεις - οδηγίες στους υπηρεσιακούς παράγοντες, τόσο του Υπουργείου μας όσο και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την απεμπλοκή της διαδικασίας έκδοσης της ΚΥΑ, προκειμένου να περιέρχεται στα Ταμεία μας (Μ.Τ.Σ. & Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.) ως ανταποδοτικός πόρος, ποσοστό 5% επί των προστίμων που καταβάλλονται για τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και βεβαιώνονται από τις Υπηρεσίες του Σώματος.
                                                   Με εκτίμηση
ypografes poasy-poaxia 2015  
Πηγή: poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου