ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

1.000.000 το κόστος των εισιτηρίων για τους ένστολους, 4.000.000 οι αντιπαροχές ασφαλείας! Πού είναι το ισοδύναμο;

Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα bloko.gr και αφορά την χθεσινή είδηση σχετικά με την παυση των ελέυθερων μετακινήσεων των ενστόλων στα Μ.Μ.Μ. από 01/01/2016 και παρουσιάζει την μη ισοδύναμη ανταποδοτικότητα συγκεκριμένων αγαθών."Στην Ελλάδα του παραλόγου και των οξύμωρων μαθηματικών εξισώσεων, επικρατεί η θεωρία του χάους και της ισοπέδωσης.

Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσει κάποιος την απόφαση έστω και δια της τροϊκανής επιβολής του υπουργείου Οικονομικών, να καταργήσει το "προνόμιο" της δωρεάν μετακίνησης των ένστολων με τα δημόσια μέσα μεταφοράς, από τη στιγμή που το ισοζύγιο στο δούναι και λαβείν είναι "ανισοσκελές".

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, από τους προϋπολογισμούς της Αστυνομίας πιστώνονται στον ΟΑΣΑ 600.000 ευρώ για την ετήσια μετακίνηση εντός Αττικής των υπηρετούντων, από την Πυροσβεστική 200.000 ευρώ και από το λιμενικό 120.000 ευρώ. Συνολικά δηλαδή κοντά στο 1.000.000 ευρώ.

Ποιο όμως είναι το αντίτιμο της επ' αμοιβή ούτως ή άλλως εξυπηρέτησης; Όπως υποστηρίζεται, το ετήσιο ανταποδοτικό όφελος για τον ΟΑΣΑ υπερβαίνει τα ... 4.000.000 ευρώ, ως προϊόν παροχών ασφαλείας των σταθμών, διασφάλισης του ελεύθερου των συγκοινωνιών, παρεμβάσεων της Πυροσβεστικής και άλλων κοστοβόρων υπηρεσιών.

Πού είναι λοιπόν το ισοδύναμο; Για το συγκεκριμένο λόγο όπως επισημαίνεται, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της διατήρησης του δικαιώματος της δωρεάν μεταφοράς των ένστολων, πετώντας το μπαλάκι στους κ.κ. Τόσκα και Χουλιαράκη. "

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου