ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) με αφορμή  τα τελευταία γεγονότα στο χώρο του αθλητισμού συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση. 


Αθήνα, 6 Μαρτίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 800/3/27α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 6 Μαρτίου 2015, συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Χαράλαμπο - Σταύρο ΚΟΝΤΟΝΗ, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στην υπ'αριθμ 800/3/27 από 28-02-2015 επιστολή μας, που στάλθηκε με αφορμή τα γνωστά έκτροπα στους αθλητικούς χώρους.

Στον κ. Υφυπουργό τονίσαμε ότι η Ομοσπονδία μας έχει συγκεκριμένες θέσεις για την αντιμετώπιση της βίας, οι οποίες έχουν κατατεθεί διαχρονικά στους αρμόδιους φορείς και παράγοντες. Δυστυχώς, το πρόβλημα παραμένει, παρά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται κατά καιρούς. Σήμερα φοβόμαστε για τα χειρότερα. Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των αστυνομικών, των φιλάθλων, των συμπολιτών μας και γι' αυτό επαναφέρουμε τις προτάσεις μας, θέτοντας στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας όλες τις δυνάμεις μας, δηλαδή τα συνδικαλιστικά μας όργανα (Διοικητικό Συμβούλιο ΠΟΑΣΥ -Διοικητικά Συμβούλια Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων). Ενημερώσαμε δε για τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει κατά καιρούς με στόχο την ανάδειξη του ζητήματος και την ανάγκη ενεργοποίησης των τοπικών κοινωνιών για την αντιμετώπισή του.

Παράλληλα, εκφράσαμε την στήριξή μας στις πρωτοβουλίες που έχουν εξαγγελθεί για την ασφαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος και ζητήσαμε να υιοθετηθούν οι προτάσεις μας για τον οριοθετημένο ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις.

Ο κ. Υφυπουργός ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για το ενδιαφέρον της και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι η αστυνομία κάθε Κυριακή εμφανίζεται υπόλογη για ό,τι συμβαίνει στα γήπεδα. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Ανακοίνωσε δε ότι θεωρεί επιβεβλημένη τη θεσμοθετημένη συμμετοχή της Ομοσπονδίας ως μέλους πλέον, της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ), διότι ο ρόλος της αστυνομίας είναι σημαντικός για τη διασφάλιση γενικά του αγαθού της ασφάλειας των πολιτών και όχι με τη διαρκή αφαίμαξη των αστυνομικών δυνάμεων χάριν των συμφερόντων των ΠΑΕ. Αναφερόμενος στις προτάσεις που του υποβάλλαμε, συμμερίζεται τις θέσεις μας για την απεμπλοκή από τα μέτρα στο εσωτερικό των γηπέδων χωρίς να θίγονται κείμενες διατάξεις και φυσικά με την αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας των επιχειρησιακών δράσεων της αστυνομίας για την ασφάλεια των οποιωνδήποτε αθλητικών οργανώσεων. Επίσης, για τον έλεγχο των φιλάθλων, για τις μετακινήσεις οργανωμένων φιλάθλων, για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, τις κάμερες, τους αστυνομικούς συνδέσμους κλπ, τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο αλλά και να εξεταστούν τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης.

Τέλος, μας τόνισε ότι θεωρεί παραγωγική τη συνεργασία με την Ομοσπονδία μας στο πλαίσιο της διαβούλευσης και του διαλόγου για τις πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν προσεχώς από την Κυβέρνηση.Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου