ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη, για την 25η Μαρτίου

Παραθέτουμε την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη, για την 25η Μαρτίου όπως αυτή δημοσιευτηκε στην επίσημε σελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ( astynomia.gr ).


ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 24 Μαρτίου 2015

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,
Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη,
για την 25η Μαρτίου

Αστυνομικοί, Ειδικοί Φρουροί, Συνοριακοί Φύλακες και Πολιτικοί Υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας.

Γιορτάζουμε την επέτειο του κορυφαίου γεγονότος στην ιστορία του έθνους μας, την ελληνική επανάσταση του 1821, που αποτέλεσε την αφετηρία της ίδρυσης του ελληνικού κράτους και της εδραίωσης του στον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη, μετά από μία πολύχρονη και επίπονη, επί 400 χρόνια, σκλαβιά. Παράλληλα με την εθνική μας επέτειο γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που συµβολικά ταυτίστηκε µε την επανάσταση του λαού, για να υποδηλώσει ότι η σωτηρία του ανθρώπου εξομοιώνεται µε τη λύτρωση του έθνους.

Οι Έλληνες, ασυμβίβαστοι, αγωνιστές, αληθινοί και περήφανοι πατριώτες, γνωρίζοντας την αριθμητική υπεροχή των στρατευμάτων των κατακτητών, πολέμησαν με αξιοπρέπεια. Υπερτερώντας αναμφίβολα σε ψυχικό σθένος, κατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν τον εχθρό και να μας κληροδοτήσουν το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης φύσης, την ελευθερία, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την φυσική υπόσταση του έθνους μας.

Σήμερα, που η δοκιμαζόμενη πατρίδα μας διανύει μια δύσκολη διαδρομή, η επέτειος αυτή αποκτά μια ιδιαίτερη συμβολική αξία. Συμβολίζει το χρέος μας να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε όπως τότε. Και αυτό θα το πετύχουμε έχοντας οδηγό τους αγώνες και τη σοφία των προγόνων μας, οι οποίοι με την υποδειγματική αυταπάρνηση και τον ηρωισμό ενάντια στον εχθρό ξανάφεραν τη λευτεριά του λαού μας.

Σε αυτήν λοιπόν την κρίσιμη συγκυρία, ως Έλληνες αστυνομικοί, έχουμε υποχρέωση να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, να υπερνικήσουμε τις αδυναμίες και να κερδίσουμε τον σεβασμό που μας αξίζει, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα και προσήλωση στο καθήκον, με σκοπό πάντοτε την ασφάλεια των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου