ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Πρόστιμο €200.000 στο ΥΠΟΙΚ γιατί δεν δίνει τα λεφτά στους ενστόλους

Πρόστιμο 200.000 ευρώ εις βάρος του υπουργείου οικονομικών επιδίκασε το ΣτΕ για τη μη συμμόρφωσή του με τις αποφάσεις για τις περικοπές των αποδοχών των ενστόλων.

Πρόστιμο 200.000 ευρώ εις βάρος του υπουργείου οικονομικών επιδίκασε το ΣτΕ για τη μη καταβολή στους ενστόλους των χρημάτων που δικαιούνται μετά τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, που έκριναν ως αντισυνταγματικές  τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των στρατιωτικών όλων των Σωμάτων. Συγκεκριμένα το υπουργείο πρόεβη σε μερική προσαρμογή ως προς τις αναδρομικές αυξήσεις σε βάθος χρόνου μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.

Το ποσό πρέπει να καταβληθεί ως κύρωση σε τέσσερις Ομοσπονδίες και Ενώσεις των ενστόλων (από 50.000 σε κάθε μια) επειδή δεν συμμορφώθηκε με τις τελεσίδικες και  αμετάκλητες αποφάσεις  της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι ενώσεις που δικαιούνται τα ποσά είναι η Πανελλήνια  Ομοσπονδία  Αστυνομικών Υπαλλήλων,  η Πανελλήνια  Ομοσπονδία   Αξιωματικών Αστυνομίας, η Ένωση  Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής και η Πανελλήνια  Ομοσπονδία  Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

 Πηγή : www.thetoc.gr - politikanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου