ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

FBI: Συνελήφθησαν οι Anonymous!

Μία σοκαριστική αποκάλυψη έκανε ο ειδικός πράκτορας του FBI Όστιν Μπέργκλας, υποστηρίζοντας ότι η υπηρεσία έχει στα χέρια της τους εγκέφαλους των Anonymοus επισημαίνοντας παράλληλα ότι πλέον οι διαδικτυακές επιθέσεις τους έχουν μειωθεί στο ελάχιστο.

Ξεκινώντας στα τέλη του 2010, οι Anonymous τράβηξαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον μέσα από μια σειρά επιθέσεων εναντίον αμερικανικών επιχειρήσεων και κυβερνητικών οργανισμών όπως κλοπή δεδομένων και να παραμόρφωση ή κατάρρευση ιστοσελίδων.
Ωστόσο οι πρόσφατες συλλήψεις πέντε μελών της Lulz Security, μια ισχυρής ομάδας χάκερ, είχε «τεράστιο αποτρεπτικό αποτέλεσμα» στην ομάδα των Anonymous, σύμφωνα με τον Όστιν Μπέργκλας βοηθό ειδικού πράκτορα και υπεύθυνου του κυβερνοχώρου του FBI στη Νέα Υόρκη.
«Όλα αυτά τα παιδιά που συνελήφθησαν αποδείχθηκε ότι ήταν σημαντικοί παράγοντες στο κίνημα των Anonymous» δήλωσε ο Μπέργκλας μιλώντας στη Huffington Post
Οι πρόσφατες συλλήψεις έγιναν με τη βοήθεια ενός βασικού πληροφοριοδότη, του Έκτορ Μονσεγκούρ, γνωστός και ως "Sabu", ο οποίος συνελήφθη και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το FBI. Ο φόβος ότι ένας από τους δικούς τους, τους κατέδωσε έσπειρε τη δυσπιστία και τη διχόνοια στην ομάδα των χάκερ, σύμφωνα με τον Μπέργκλας.
«Το κίνημα είναι ακόμα εκεί και ανεβάζει πράγματα στα social media, ωστόσο δε τους ακούτε τόσο πολύ πια. Δεν κάνουν μεγάλες επιχειρήσεις, ακριβώς επείδή κρατάμε τους ισχυρότερους "παίκτες" τους» εξηγεί ο Μπέργκλας.
Ο πρώην αρχηγός του Στρατού, ο 41χρονος Μπέργκλας διευθύνει το τμήμα του FBI Νέας Υόρκης που ασχολείται με τον κυβερνοχώρο. Το τμήμα αυτό χωρίζεται σε πέντε ομάδες των ερευνητών. Μία μονάδα είναι επιφορτισμένη με το να παίρνει ψηφιακές ενδείξεις από κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, υπολογιστές και ταμπλέτες για να υποστηρίξει τις έρευνες σε ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων, από το οργανωμένο έγκλημα και την ηλεκτρονική πειρατεία μέχρι την παιδική πορνογραφία.
Οι άλλες τέσσερις ομάδες χωρίζουν την προσοχή τους στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο με βάση τη χώρα προέλευσης των χάκερ. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι χάκερ επιτίθενται στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας υπολογιστές από το εξωτερικό, το FBI συνεργάζεται συχνά με την αστυνομία σε άλλες χώρες. Μερικές φορές, οι ερευνητές βρίσκουν στοιχεία των χάκερ από πολλές διαφορετικές χώρες μέσα στο δίκτυο μιας εταιρείας των ΗΠΑ.
Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν γίνει ειδήμονες στο να κρύβουν τις διευθύνσεις IP τους, η σειρά των αριθμών που ανατίθενται σε μεμονωμένους υπολογιστές, για να αποκρύψουν τις θέσεις τους από την επιβολή του νόμου. Αλλά τελικά, ακόμη και οι πιο ικανοί hackers κάνουν λάθη, εξηγεί ο Μπέργκλας και αυτό ακριβώς το λάθος τους αναζητά.
Ο Έκτορ Μονσεγκούρ γνωστός και ως "Sabu", ο πληροφοριοδότης του FBI η συνεργασία του οποίου οδήγησε στις συλλήψεις των LulzSec, φερόμενους ως βασικά μέλη των Anonymus, άφησε εκτεθειμένη τη διεύθυνση IP του. Το σφάλμα επέτρεψε στους ερευνητές να παρακολουθήσουν τη θέση του σε ένα διαμέρισμα στο Lower East Side του Μανχάταν και τελικά να τον συλλάβουν.
Μερικοί από τους βασικούς χακερ που συνελήφθησαν και φαίνεται πώς είναι εγκέφαλοι των Anonymus είναι:
Τζέρεμι Χάμοντ
Γνωστός στο διαδίκτυο ως «Anarchaos», ομολόγησε την ενοχή του στις 28 Μαΐου για την παραβίαση του νόμου Ηλεκτρονικής Απάτης και κατάχρησης από την πλευρά του στο σπάσιμο του δικτύου της εταιρείας γεωπολιτικής ανάλυσης Stratfor Global Service Intelligence. Ο Χάμοντ παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στο χακάρισμα για λογαριασμό των Anonymous και της υποομάδας τους LulzSec «Το έκανα γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι κάνουν οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες πίσω από κλειστές πόρτες. Έκανα ότι πίστευα σωστό»
Μερσέντες Ρινι Χάφερ
Επίσης γνωστή ως «Νο», είναι μέρος της «Paypal 14» μιας ομάδας χάκερ που συνελήφθη από το FBI το 2011 με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε κυβερνοεπίθεση εναντίον του PayPal. Η Χάφερ και τα άλλα μέλη της Paypal 14 έχουν παραμείνει στο νομικό κενό για δύο χρόνια τώρα. Τον Μάιο, άρχισαν διαπραγματεύσεις για μια διευθέτηση που θα μπορούσε να τους βγάλει από τη φυλακή.
Κρίστοφερ Ντόγιαν
Γνωστός στους κύκλους των Anonymus ως «Commander X»συμμετείχε στις επιθέσεις εναντίον της Sony, της PayPal, της κυβέρνησης της Τυνησίας και της ιστοσελίδας της κομητείας της Santa Cruz, στηνΚαλιφόρνια. Συνελήφθη από τις ομοσπονδιακές αρχές και απειλείται με ποινή φυλάκισης 15 ετών, ωστόσο φυγοδίκησε και κατέφυγε στον Καναδά.
Μπάρετ Μπράουν
Σε αντίθεση με τα περισσότερα μέλη των Anonymous, ο δημοσιογράφος Μπαρετ Μπραουν δεν προσπάθησε ποτέ να παραμείνει ανώνυμος. Ο αυτοαποκαλούμενος «εκπρόσωπος» των χακερ ακτιβιστών συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2012 και κατηγορείται για μια διαδικτυακή απειλή, αντίποινα εναντίον ενός ομοσπονδιακού αξιωματικού και συνωμοσία για τη δημοσίευση προσωπικών στοιχείων ενός υπαλλήλου της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Ντμίτρι Γκουζνέρ
Γνωστός με το ψευδώνυμο «Aendy»συνελήφθη από το FBI όταν προσπαθησε να επιτεθεί ηλεκτρονικά στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας και ήταν ο πρώτος χάκερ που συνελήφθη και είχε άμεση σχέση με τους Anonymous.
Έκτορ Χαβιέ Μονσεγκούρ
Γνωστός ως «Sabu» είναι το πιο μισητό μέλος της Anonymous. Αφού συνελήφθη από το FBI, πρόδωσε τους συναδέλφους του απο την υποομάδα των Anonymus LulzSec βοηθώντας το FBI συγκεντρώσει στοιχεία για να τους συλλάβει. Ο Μονσεγκουρ αντιμετωπίζει τώρα μέχρι και 124 χρόνια στη φυλακή, αν και η καταδίκη του έχει καθυστερήσει, ενώ ο ίδιος συνεχίζει τη συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς πράκτορες.Πηγή: DEFENCENET

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου