ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Μεγάλη φωτιά στο Μαρκόπουλο .. Στο πόδι οι Αστυνομικοί της Νοτιοανατολικής Αττικής !!!

Δυστυχώς οι προβλέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για πυρκαγιαά σήμερα Παρασκευή στην Αττική επαληθευτηκαν. Θύμα της φωτίας ένα στολίδι της Νοτιοανατολικής Αττικής, το Πόρτο Ράφτη ...


Ευτυχώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και οι συνάδελφοι μας από ολόκληρη τη Δ.Α.Ν/Α.Α. και την Υ.Α.Ν/Α.Α. και κυρίως από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και Τμήμα Ασφαλείας ( τα οποία απαρτίζονται από μικρό αριθμό συναδέλφων ) ήταν εκεί για να την αντιμετωπίσουν έγκαιρα...

Πλέον η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα  το μεσημέρι μεταξύ Μαρκόπουλου και Πόρτο Ράφτη, στην περιοχή Χεροβούν, βρίσκεται σε ύφεση . 


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι άνεμοι έχουν κοπάσει, απομακρύνοντας τον κίνδυνο για τις κατοικίες της περιοχής αλλά και το δάσος του Κουβαρά.


Ωστόσο, οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν στη θέση τους τη νύχτα αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Οι Αρχές είχαν δημιουργήσει από νωρίς αντιπυρικές ζώνες με την ελπίδα ότι θα έθεταν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, οπότε θα αποσύρονταν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο ενώ οι φλόγες της προκάλεσαν ζημιές σε κτίσματα και πέργκολες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι κατασκηνώσεις της περιοχής Κερατέας - Διονύσου δεν κινδύνευσαν, όμως 193 παιδιά που βρίσκονταν σε αυτές απομακρύνθηκαν με λεωφορεία.Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Αττικής.Επί τόπου βρίσκονται 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 10 οχήματα ΟΤΑ, 13 άτομα πεζοπόρου τμήματος ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετείχαν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Στην περιοχή μετέβησαν και δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο Δήμος Μαρκοπούλου απηύθυνε κατεπείγουσα έκκληση, καλώντας κάθε ιδιώτη ο οποίος έχει φορτηγό - υδροφόρα να σπεύσει στην περιοχή Μερέντα και κοντά στο Ιππόδρομο, προκειμένου να βοηθήσει στο έργο πυρόσβεσης.

Ας ελπίσουμε λοιπόν πως δεν θα έχουμε κι άλλα τέτοια περιστατικά φέτος το καλοκαίρι ...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου