ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Που και πώς θα διατεθούν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί στην ΕΛ.ΑΣ. ;;;

Τροπολογία με την οποία παραπέμπεται σε προεδρικά διατάγματα ο καθορισμός της διαδικασίας ένταξης δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία, κατατέθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών,κ. Γιάννη Μιχελάκη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. 


Σύμφωνα με την τροπολογία, το προεδρικό διάταγμα θα καθορίζει τα προσόντα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ, ως προσωπικό ιδιαίτερης κατηγορίας.

Δεύτερο προεδρικό διάταγμα θα ρυθμίζει θέματα σύστασης, οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών στις οποίες θα ενταχθούν οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ με υπουργική απόφαση θα ρυθμίζεται το είδος, το αντικείμενο και η διάρκεια εκπαίδευσης των δημοτικών αστυνομικών, μετά την ένταξή τους στην ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε Νομοθετική πρωτοβουλία ωστε να λυθούν πιθανά προβλήματα αστυνόμευσης στους Δήμους λόγω των κινητοποιήσεων των Δημοτικών Αστυνόμων έως το τέλος Σεπτεμβρίου που θα τεθούν οριστικά σε διαθεσιμότητα. 

Πέραν αυτού ο κ. Μιχελάκης εξήγησε ότι η διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνόμων ορίστηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προκειμένου «να δώσουμε χρόνο, να υπάρξει σωστή αξιολόγηση αυτών των ανθρώπων και να πληρωθούν σωστά οι ανάγκες της ΕΛΑΣ που είναι σημαντικές». 

Πρόσθεσε δε «Γνωρίζουμε επίσης ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει τη δυνατότητα επειδή δεν οπλοφορεί κ.α. να ανταποκριθεί στην αυξημένη εγκληματικότητα της καθημερινότητας. Αντίθετα τώρα θα εξοπλιστούν, θα εκπαιδευτούν και ελπίζω ότι θα έχουμε πια τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να έχουμε τον αστυνομικό της γειτονιάς και την πεζή περιπολία».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου