ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Απειλούνται ζωές αστυνομικών σε φρούρηση κεραίων!!!

Σοβαρές καταγγελίες ήρθαν στο φως από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων που αφορούν τη διάταξη υπηρεσίας συναδέλφων πλησίον εγκαταστάσεων κεραιών εκπομπής τηλεοπτικού σήματος και κινητής τηλεφωνίας με ενδεχόμενες σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.Σας παραθέτουμε την επιστολή της ΠΟΑΣΥ αυτούσια:
Προς: 1) Υπουργό Υγείας
              κ. Άδωνι – Σπυρίδωνα ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
          2) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
              κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
          3) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
          2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,
  Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,
  Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσα στο πλήθος των αρμοδιοτήτων που του έχουν ανατεθεί, διατάσσεται και για τη φύλαξη εγκαταστάσεων κεραιών εκπομπής τηλεοπτικού σήματος και κινητής τηλεφωνίας.
  Το γεγονός αυτό έχει απασχολήσει κατά τα διαστήματα τους κατοίκους περιοχών που έχουν τέτοιες εγκαταστάσεις και έχουν αντιδράσει λόγω της υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης τους.
  Ωστόσο, με το από 20-08-2013 έγγραφό της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου μας επισημαίνει ότι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν διαταχθεί σε υπηρεσία φύλαξης των ανωτέρω χώρων στην περιοχή Ολύμπου Αγιάσου Λέσβου έχουν διαμαρτυρηθεί για έντονους πονοκεφάλους και σωματικά άλγη. Σε επαφή της η Ένωση με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» ενημερώθηκε ότι ουδέποτε έγιναν μετρήσεις για τις επιπτώσεις που έχουν στην υγεία των κατοίκων της Λέσβου οι κεραίες αυτές.
  Φυσική εξέλιξη αυτών, είναι να θορυβηθούν οι συνάδελφοι οι οποίοι τίθενται σε 24ωρη φύλαξη χωρίς να γνωρίζουν τα όρια ασφαλούς έκθεσης και τις αποστάσεις ασφαλείας από ένα σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας και εκπομπής τηλεοπτικού σήματος. Εξάλλου, πολύ συχνά οι ειδικοί διατείνονται δημόσια ότι οι εκπομπές αυτών των ακτινοβολιών επιβαρύνουν την υγεία.
  Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,
  Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
  Λαμβάνοντας υπόψη την αγωνία που διακατέχει τόσο το αστυνομικό προσωπικό της Α.Δ. Λέσβου όσο και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, σας καλούμε για τις από μέρους σας πρωτοβουλίες, ώστε να υλοποιηθούν άμεσαόλες οι απαραίτητες μετρήσεις των εκπεμπόμενων ακτινοβολιών για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν υπερβάσεις των προτεινόμενων ορίων έκθεσης εξαιτίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και εκπομπής τηλεοπτικού σήματος, και εν συνεχεία να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια του προσωπικού.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου