ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Έξι νέες «βόμβες» της Τρόικα - Περικοπές παντού...

Στο τέλος του Σεπτεμβρίου αναμένεται στην Αθήνα το κλιμάκιο των δανειστών με την κυβέρνηση να δίνει αγώνα δρόμο για να τηρήσει τα προαπαιτούμενα και να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον αυστηρό έλεγχο του κλιμακίου.


Όμως όπως φαίνεται ο Πολ Τόμσεν και η παρέα του έρχονται με άγριες διαθέσεις και είναι έτοιμοι να ρίξουν στο τραπέζι έξι «βόμβες» που θα τινάξουν στον αέρα την Ελληνική κοινωνία.

Με άγριες διαθέσεις και για τον ιδιωτικό τομέα έρχεται η τρόικα στα τέλη του άλλου μήνα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδα Real News, οι δανειστές έχουν κρυφή ατζέντα η οποία περιλαμβάνει την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, την μείωση του κατώτατου μισθού στα 495 ευρώ και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Επίσης αναμένεται να ζητήσουν περικοπές έως 30% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, μαχαίρι στο εφάπαξ τουλάχιστον στο 20% και νέο πρόγραμμα κινητικότητας για 15.000 δημοσίους υπαλλήλους το 2014.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της Κομισόν στην τρόικα Ματίας Μορς αναφέρει στην εφημερίδα «πως η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώνει πάνω από 450.000 δημοσίους υπαλλήλους». Όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι εταίροι οραματίζονται, στο πλαίσιο ενός νέου μνημονίου από το 2014 και μετά, νέο κράτος με οροφή τους 450.000 υπαλλήλους και ριζικό ανασχεδιασμό των θέσεων εργασίας βάσει των υπηρεσιών.

Η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου οικονομικών υπήρξε ανακοίνωση σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας:

«Το σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας περί κρυφής ατζέντας της τρόικας και νέου  μνημονίου, με μειώσεις και περικοπές στον ιδιωτικό τομέα, είναι παντελώς ανακριβές».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου