ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Επιτρέπεται το σεξ στις ελληνικές φυλακές, σύμφωνα με τον νέο σωφρονιστικό κώδικα

Τη δυνατότητα στους κρατούμενους να συνευρίσκονται ερωτικά εντός των φυλακών δίνει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας που θα κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έκανε δεκτές εισηγήσεις βουλευτών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ. Αθανασίου εκτιμά πως το μέτρο αυτό, που έχει υιοθετηθεί εδώ και πολλά χρόνια σε ευρωπαϊκές χώρες, ήρθε η στιγμή να εφαρμοστεί και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους κρατούμενους θα μπορούν να επισκέπτονται οι σύζυγοί τους ή οι μόνιμοι σύντροφοί τους. Παραμένει, ωστόσο, το ερώτημα σε ποιες φυλακές θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, καθώς λόγω του γνωστού συνωστισμού δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι ώστε να συνευρίσκονται ερωτικά τα ζευγάρια.

Εκτός από αυτό το ζήτημα, ο κ. Αθανασίου διαπίστωσε ότι το μείζον θέμα αυτή τη στιγμή στις ελληνικές φυλακές είναι ο όγκος των κρατουμένων, καθώς οι έγκλειστοι είναι πάνω από 11.000, όταν η συνολική χωρητικότητα των φυλακών δεν ξεπερνά τα 9.800 άτομα.

Πηγή: iefemirida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου