ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Τι μας έμεινε από το 24ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ;;;

Το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο της της ΠΟΑΣΥ που έγινε στην Αθήνα κατά το τριήμερο 25-26-27/11/2014 είναι πλέον παρελθόν.



Θα προσπαθήσουμε να σας ενημερώσουμε για τα βασικά ζητήματα και θέματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν, χωρίς να θέλουμε να υπεισέλθουμε σε πολλές λεπτομέρειες καθώς ήδη έχουμε αναρτήσει την επίσημη και λεπτομερή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας (εδώ).

Η ΑΝ.Α.Σ.Α. Νοτιοανατολικής Αττικής μαζί με την Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης υποβάλλαμε  πρόταση την οποία υπόγραψαν 65 εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας με την οποία ζητάμε να εισαχθεί ως βασική διεκδίκηση του Συνεδρίου η μετονομασία της Ανώτερης Σχολής Αστυφυλάκων σε Σχολή Υπαξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. διάρκειας 3 ετών, κάτι το οποίο θα γίνει και για τις αντίστοιχες Σχολές Υπαξιωματικών των Ε.Δ.

Επισημαίνουμε ότι η Σχολή Αστυφυλάκων είναι ΑΝΩΤΕΡΗ ΥΠΕΡΔΙΕΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ, με διάρκεια 5 εξάμηνα, ενώ οι Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, ΣΤΥΑ, ΔΥΔ, ΣΙΡ) είναι ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΔΙΕΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ, με διάρκεια 4 εξάμηνα.

Όσον αφορά το επίμαχο θέμα του ΤΕΑΠΑΣΑ, και ειδικότερα την άδικη και αντεργατική διάταξη του άρθρου 220 του Ν. 4282/2014 για τις επικουρικές συντάξεις ενημερώνουμε:

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Είτε η δημιουργία επαγγελματικού Ταμείου που θα λειτουργεί ως Ν.Π.Ι.Δ. είτε η ένταξη μας στο Ε.Τ.Ε.Α. (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης), ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΩΣ «ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ» και «ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ», όπως εύστοχα ανάφερε έγκριτος εργατολόγος, από τους κορυφαίους στη χώρα μας.

Άποψη μας είναι ότι δεν δεχόμαστε αυτή την εκβιαστική επιλογή, να αποσυρθεί το επίμαχο άρθρο και εξάλλου δεν είναι στους σκοπούς μίας δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, αλλά και γενικότερα του ένστολου συνδικαλιστικού κινήματος, να συνδιαλέγεται με την Κυβέρνηση για την υποβάθμιση των ασφαλιστικών παροχών των εργαζομένων.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΥΤΗ, ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ.

Η συντονιστική επιτροπή της ΑΝ.Α.Σ.Α. 

Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου