ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

17 Νοέμβρη ... ημέρα μνήμης και .... επιφυλακής …

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ήταν μια μαζική διαδήλωση λαϊκής αντίθεσης στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών. Η εξέγερση ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου 1973, με κατάληψη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών από φοιτητές και σπουδαστές και έληξε το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, μετά από μια σειρά γεγονότων που ξεκίνησαν με την είσοδο άρματος μάχης στον χώρο του Πολυτεχνείου και την επαναφορά σε ισχύ του σχετικού στρατιωτικού νόμου. 


Κάθε χρόνο ο εορτασμός της επετείου της 17ης Νοεμβρίου βγάζει στους δρόμους χιλιάδες συναδέλφους μας, με σκοπό την περιφρούρηση των όποιων εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί για τη  μέρα αυτή. Συγκεκριμένα για σήμερα υπολογίζεται ότι επτά χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται ήδη από το πρωί σε ετοιμότητα για την καθιερωμένη πορεία που θα ξεκινήσει στις 15:00’ το μεσημέρι με προορισμό την πρεσβεία των ΗΠΑ. 

Για όλους εμάς που υπηρετούμε στην Ελληνική Αστυνομία η σημερινή ημέρα είναι μία ημέρα έντονης απασχόλησης λόγω των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών και λόγω της επιφυλακής που έχουμε διατεθεί.

Ως ΑΝ.Α.Σ.Α., τονίζουμε και υπενθυμίζουμε ότι η εργασία κατά την επιφυλακή είναι χρόνος εργασίας, που υπολογίζεται στον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, σύμφωνα με την παρ. 4 του αρθ. 2 του Π.Δ. 394/2001, σε συνδυασμό με την παρ. 2 του αρθ. 57 του Π.Δ. 141/1991.

Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη για τη σημερινή ημέρα και ελπίζουμε οι σημερινές εκδηλώσεις να κυλήσουν ομαλά και σε ειρηνικά πλαίσια.

Όλοι μαζί μπορούμε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου