ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Ευχάριστες ειδήσεις από τη χθεσινή εσπερίδα των δικαστικών, του Νίκου Καραδήμα

Αναδημοσιέυουμε το παρακάτω κείμενο από την προσωπική σελίδα του συναδέλφου Νίκου Καραδήμα στο Facebook με το οποίο τοποθετείται για την χθεσινή εσπερίδα που έλαβε χώρα στην αίθουσα Ιωνία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με θεματική ενότητα "Νομικά δικαιώματα αστυνομικών μετά την εκδοθείσα απόφαση ΣτΕ"




31/10/2014 Βούλα Αττικής
Είχα την τύχη να παρεβρεθώ χθές ,μαζί με άρκετούς εκλεγμένους αντιπροσώπους της Π.Ο.ΑΣ.Υ., αλλά και άλλους συναδέλφους του λεκανοπεδίου, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, υπηρεσιακούς παράγοντες, και μέλων του δ.σ. του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.σε μια ξεχωριστή εκδήλωση-ενημέρωση.

Αφορμή της παρουσίας μου εκεί, ήταν η πρόσκληση που εστάλη στην ομοσπονδία απο την συνδιοργανώτρια συνδικαλιστική οργάνωσης ΑΝ.Α.Σ.Α. τής Ν/Α Αττικής που, είχε γενικό χαρακτήρα προς όλη την εκτελεστική γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ..

Στην εκδήλωση αναπτύχθηκαν διεξοδικά απο τους ομιλητές οι θεματικές ενότητες "Υπερχρεωμένα νοικοκυριά" και η "Απόφαση του ΣτΕ ,απο το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο" που αφορά όλο το ένστολο προσωπικό. Αποτολμώ να πώ ότι η συμμετοχή μου σε παρόμοιες εκδηλώσεις το τελευταίο διάστημα είναι διαρκής και συνεχόμενη.

Η χθεσινή εκδήλωση όμως είχε αρκετά χαρακτηριστικά που για μένα ξεχώρισε κυρίως στα ποιοτικά της! Έλλειπε παντελώς αυτό καθ' εαυτό το στοιχείο της εργολαβίας δίκης, που αφορά τουλάχιστον τό αγώγιμο δικαίωμα μας σε τυχόν διεκδικήσεις. 

Κοινή διαπίστωση όλων των ομιλητών ήταν, ότι το κράτος παρανομεί και σφάλει που δεν εφαρμόζει μια τελεσίδικη απόφαση. Ως αμετάκλητη βεβαίως καθίσταται με την έγερση αγωγών και απόφανση του δικαστηρίου.Το ευχάριστο βεβαίως είναι ότι μια τέτοιου είδους αγωγή καθίσταται αμετάκλητη απο τον πρώτο βαθμό εκδίκασης, διότι τα ποσά που αναλογούν είναι κατω των 10.000. Μια λεπτομέρεια που δεν είχε μεχρι σήμερα ακουστεί σε καμία εκδήλωση και προβλημάτιζε.Δια στόματος κας Θάνου αντιπροέδρου του Α.Π. και προέδρου της ένωσης δικαστών ήρθε η ευχάριστη αυτή είδηση. 

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν κατα την συζητηση, τόσο ο πρόεδρος του Ν.Σ. του κράτους, όσο και οι εκπρόσωποι των ειρινοδικείων Κρωπίας και Λαυρίου.

Η εκδήλωση αυτή τέλος ξεχώρισε και για τα στοιχεία εκεινα που αναπτύχθηκαν και καθιστούν μια πολιτεία ευνομούμενη. Την δημοκρατία την φιλοσοφία και την δικαιοσύνη, απ τον υποψήφιο διδάκτορα και με έναν ξεχωριστό αφηγηματικό τρόπο κ.Σπύρο Χριστόφιλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου