ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

«Ναι» στην ίδρυση αστυνομικού τμήματος για τις φυλακές Δομοκού

«Ναι» στην ίδρυση ειδικού Αστυνομικού τμήματος το οποίο θα έχει την ευθύνη της εξωτερικής και περιμετρικής φρούρησης των φυλακών ασφαλείας Δομοκού όπου θα μεταφερθούν όλοι οι βαρυποινίτες της χώρας, είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας.


Το νέο Τμήμα θα είναι ...πάνοπλο καθώς οι αστυνομικοί που θα υπηρετούν εκεί θα έχουν στη διάθεσή τους ακόμη και αντιαρματικά όπλα ενώ το κόστος του για μόνο για τη διετία 2014-2015 θα αγγίξει τα 2.017.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός για το 2014 θα επιβαρυνθεί με 150.000 ευρώ, το 2015 με 1.860.000 ευρώ και το 2016, αλλά και για κάθε ένα από τα επόμενα έτη με 187.000 ευρώ.

Το Προεδρικό Διάταγμα για το οποίο άναψε το πράσινο φως το ΣτΕ προβλέπει τη χορήγηση στους αστυνομικούς που θα υπηρετούν στο ειδικό Τμήμα το οποίο θα διοικείται από αστυνομικό υποδιευθυντή ή αστυνόμο Α', σύγχρονου εξοπλισμού, μεταφορικά μέσα και εφόδια.

Δηλαδή, θα χορηγηθούν όπλα και οπλικά συστήματα αποτροπής εναέριας προσβολής, αντιαρματικά όπλα, χημικά μέσα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ανιχνευτές μεταλλικών αντικειμένων, σύστημα οπτικής παρατήρησης, αστυνομικοί σκύλοι και γενικά ότι όπλα, εφόδια και μέσα απαιτούνται για την πλήρη επίγεια, υπόγεια και εναέρια προστασία των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού.

Στις αρμοδιότητες του νέου ειδικού Αστυνομικού Τμήματος είναι η εξωτερική κα περιμετρική φρούρηση, καθώς και η φρούρηση της λεγόμενης «νεκρής ζώνης».

Σκοπός είναι η αντιμετώπιση οποιασδήποτε μεμονωμένης ή ομαδικής απόδρασης ή απόπειρας απόδρασης κρατουμένων, η καταδίωξη και σύλληψη κρατουμένων που απέδρασαν και επιχειρούν να διαφύγουν ή διέφυγαν μέχρι να επιληφθούν οι άλλες αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες.

Τέλος, οι αστυνομικοί του συγκεκριμένου Τμήματος θα ελέγχουν όσους μπαίνουν και βγαίνουν στη φυλακή, τα πράγματα αλλά και την αλληλογραφία καθώς και την ευθύνη για την μεταγωγή και φρούρηση κρατουμένων, την φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων σε νοσοκομεία, την μεταγωγή κρατουμένων σε δικαστήρια, ανακριτές και γιατρούς, τις έρευνες στους χώρους της φυλακής, τον μακροσκοπικό έλεγχο φορτίων τροφοδοσίας και προμηθειών, κ.λπ.

 Πηγή : policenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου