ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ο αρχηγός αθέτησε την "υπόσχεση" του, του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου

Στις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου 2014 στην Αθήνα ο κ. Αρχηγός, ανακοίνωσε ότι θα εκδοθεί λίαν προσεχώς σχετική διαταγή για την υποχρεωτική εφαρμογή του Π.Δ. 173/2013 για την έκδοση υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, καθιστώντας υπεύθυνους τους Γενικούς Αστυνομικούς Διευθυντές.


Από τότε πέρασε ενάμιση μήνας χωρίς δυστυχώς μέχρι σήμερα να πραγματοποιηθεί η "υπόσχεση" του Αρχηγού μια και οι υπηρεσίες που εφαρμόζουν το Π.Δ. 173/2013 σε όλη την χώρα ειναι ελάχιστες.

Εξ αυτού γεννώνται εύλογα ερωτηματικά:

α) Eκδόθηκε η σχετική διαταγή από τον ο κ. Αρχηγό;

β) Αν εκδόθηκε για ποιο λόγο έως σήμερα δεν έχει εκτελεσθεί;

γ) Αν οι Διοικητές των Τμημάτων είχαν αδιαφορήσει για κάποια άλλη διαταγή του     Αρχηγού ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα;

Θα κινούνταν αμέσως σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη και ανάλογα με την σοβαρότητα της διαταγής και τα αποτελέσματα από την μη εκτέλεση της, θα τιμωρούνταν με πρόστιμο ή θα παραπέμπονταν να δικαστούν στα ανώτερα Πειθαρχικά Συμβούλια.

Γιατί λοιπόν δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους Διοικητές που δεν εφαρμόζουν το Π.Δ. 173/2013 το οποίο ίσως δεν έχουν και σε μεγάλη "υπόληψη", δεν εκτελούν όμως και την διαταγή του Αρχηγού του Σώματος εφόσον αυτή φυσικά έχει. εκδοθεί.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς παρατηρώντας προσεκτικά τα παραπάνω είναι ότι η ο κ. αρχηγός αθέτησε την υπόσχεση του η πιο πάνω μνημονευόμενη διαταγή του Αρχηγού βγήκε "για τα μάτια" και παράλληλα δόθηκαν προφορικές διαταγές στους Διοικητές των Τμημάτων απευθείας ή μέσω των Προϊστάμενών τους Διευθυντών να αγνοήσουν την έγγραφη διαταγή του και να συνεχίσουν κανονικά το "έργο τους".

Δεν πάει άλλο. Αυτό που συμβαίνει στην Ελληνική Αστυνομία είναι πρωτοφανές. Δεν είναι δυνατόν λίγο πριν μπούμε στο 2015 να παρατηρείται ακόμη το φαινόμενο, Αστυνομικοί, που όλοι αναγνωρίζουν πόσο δύσκολο και επίπονο είναι το έργο τους, να είναι «όμηροι» της Υπηρεσίας καθώς αδυνατούν να προγραμματίσουν εγκαίρως οποιαδήποτε ατομική και οικογενειακή υποχρέωση.

Κείμενο από τη σελίδα του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο "facebook".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου