ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Ομοσπονδίες : Φόρος τιμής στους Ήρωες της Ελληνικής Αστυνομίας

Παραθέτουμε την παρακάτω ανακοίνωση των Ομοσπονδιών της ΕΛ.ΑΣ. (Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) έπειτα από την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.


Αθήνα, 05 Μαρτίου 2016
Αριθ. Πρωτ.: 602/3/23ζ

Φόρος τιμής στους Ήρωες της Ελληνικής Αστυνομίας

Τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους Ήρωες της Ελληνικής Αστυνομίας απέτισε σήμερα, Α΄ Ψυχοσάββατο, σε όλη τη χώρα, το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Στην Αθήνα, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, του συνδικαλιστικού κινήματος, συγγενών και φίλων των Πεσόντων στο καθήκον συναδέλφων μας, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων Αστυνομικών, που κοσμεί το προαύλιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Με τη σεμνή αυτή τελετή, το συνδικαλιστικό μας κίνημα εκφράζει τον αμέριστο σεβασμό στη μνήμη των συναδέλφων που χάθηκαν στο βωμό του καθήκοντος, αλλά την ίδια ώρα αξιώνει από την πολιτεία τον εκπεφρασμένο σεβασμό της προς αυτούς, να τον συνοδεύει με συγκεκριμένες αποφάσεις και πράξεις με στόχο την προάσπιση του λειτουργήματος του Έλληνα Αστυνομικού, ώστε ο φόρος αίματος στον καθημερινό, διαρκή πόλεμο με το έγκλημα και την ανομία, να περιορίζεται στο ελάχιστο. Διότι αυτή θα είναι και η καλύτερη δικαίωση των ανθρώπων που δεν είναι πια μαζί μας.

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Κιούλος.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαος Τόσκας, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητής Ανασυγκρότησης, Διευθυντής του Γραφείου του, κ. Χαράλαμπος Κουνέλης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννης Καπάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονιστής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας κ. Γιώργος Μαλαγκωνιάρης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Δήμος Γόγολος, ο πρώην βουλευτής και στέλεχος του ΚΚΕ κ. Σπύρος Χαλβατζής, ο βουλευτής Αττικής Κωνσταντίνος Κατσίκης ως εκπρόσωπος του Προέδρου του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Κων/νος Τσουβάλας, ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος κ. Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος, άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ο υποδιοικητής της Ε.Υ.Π. κ. Ιωάννης Λιούκας, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων και φορέων εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών, καθώς και συγγενείς των αδικοχαμένων συναδέλφων μας.

Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου