ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Τέλος στην δράση Αφρικανών απατεώνων έβαλε το Τ.Α. Ηλιούπολης

Συνελήφθησαν, το απόγευμα της Τετάρτης, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, από Aστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ηλιούπολης, δύο αλλοδαποί, εκ των οποίων ένας 41χρονος υπήκοος Ζαΐρ και ένας 44χρονος υπήκοος Καμερούν, για απάτες, ενώ αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός τους, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, πλαστογραφία καθώς και για ψευδή κατάθεση. 


Η υπόθεση

Συγκεκριμένα οι τρεις δράστες προσέγγισαν έναν Έλληνα, ο οποίος είχε αναρτήσει αγγελία στο διαδίκτυο για την πώληση ακινήτου ιδιοκτησίας του, και εμφανιζόμενοι ως Γάλλοι επιχειρηματίες, εκδήλωσαν ενδιαφέρον να το αγοράσουν. Σε συνάντηση που είχαν του ζήτησαν χρήματα, αναφέροντάς του ότι μπορούν, με ειδική μέθοδο, να δημιουργήσουν χαρτονομίσματα τα οποία δεν ανιχνεύονται ως πλαστά.

Το υποψήφιο θύμα, όμως, «μυρίστηκε» την απάτη και την κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης. Ακολούθως, κατόπιν προσυμφωνημένου ραντεβού, σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου οι δράστες έκαναν επίδειξη του τρόπου αποχρωματισμού-μετατροπής φύλλων χαρτιού σε «γνήσια» χαρτονομίσματα, συνελήφθησαν. 

Στην κατοχή τους καθώς και στην οικία του 41χρονου υπηκόου Ζαΐρ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σύνεργα που χρησιμοποιούνται στην νιγηριανή απάτη (λευκά χαρτιά μεγέθους χαρτονομίσματος, φιαλίδια με διάφορες χημικές ουσίες, συσκευή ανίχνευσης πλαστών κλπ) καθώς και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν κι άλλες υποθέσεις

Από την έρευνα που επακολούθησε διαπιστώθηκε ότι οι δράστες προσέγγιζαν ανυποψίαστους πολίτες και με την μέθοδο της «Νιγηριανής απάτης» τους εξαπατούσαν, αφαιρώντας τους χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μέθοδο αυτή, οι δράστες έπειθαν τα θύματα να τους παραδώσουν χρήματα, τα οποία στη συνέχεια θα τα πολλαπλασιάζουν με τη χρήση ειδικών χημικών ουσιών επάνω σε φύλλα χάρτου διαστάσεων χαρτονομίσματος, ενώ τα χαρτονομίσματα που προέκυπταν δεν ανιχνεύονταν ως πλαστά.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκε μία επιπλέον περίπτωση εξαπάτησης, με την προαναφερόμενη μέθοδο, ημεδαπού στην περιοχή της Ηλιούπολης, από τον οποίο απέσπασαν 40.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου