ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Παρέμβαση της Ομοσπονδίας για τα Αστυνομικά μέτρα στον τελικό Κυπέλου Ποδοσφαίρου

Αθήνα 26 Απριλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 800/2/3α

Προς: Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
          Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ


Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα

          2) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
              κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ

          3) Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ

          4) Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

Κύριε Αρχηγέ,

Με στόχο την ομαλή διεξαγωγή του σημερινού τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ), έχουν τεθεί σε εφαρμογή εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας συγκεκριμένα σχέδια μέτρων τάξης και ασφάλειας, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τις καταγγελίες μας ότι η αντιμετώπιση της γηπεδικής βίας και του χουλιγκανισμού των γηπέδων επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων Αστυνομικών.

Η χρόνια αδυναμία της πολιτείας να επιδείξει την απαιτούμενη πολιτική βούληση διαιωνίζουν το πρόβλημα, εγκλωβίζοντας την ίδια την Ελληνική Αστυνομία στην πεπατημένη τακτική της κατασπατάλησης δύναμης, της καταστρατήγηση των συνθηκών εργασίας του αστυνομικού προσωπικού και εν τέλει στην έκθεση του θεσμού που υπηρετούμε σε ποικίλες σκοπιμότητες, πέραν των κινδύνων που αντιμετωπίζουν αστυνομικοί και πολίτες όταν ξεσπούν τα επεισόδια.

Όπως προκύπτει και από τα επισυναπτώμενα έγγραφα των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Φωκίδας και Ευρυτανίας, και επί των δικών σας ημερών ως Αρχηγού του Σώματος, καταγράφονται τα ίδια με τα παρελθόν προβλήματα όσον αφορά τη διαχείριση του όλου ζητήματος και τη μέριμνα για τους αστυνομικούς που καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Κατόπιν των προαναφερομένων, απαιτούμε να αντιμετωπίσετε άμεσα και με ιδιαίτερη προσοχή τα διαλαμβανόμενα στα ανωτέρω έγγραφα ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος.

Η Ομοσπονδία μας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων μας και εφόσον χρειαστεί θα προβεί σε νέες παρεμβάσεις.


Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου