ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα για απάτες μέσω διαδικτύου

Εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες πουλώντας ανύπαρκτα αυτοκίνητα μέσω διαδικτύου, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά μελών της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και κατά συρροή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. 
Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς, ηλικίας 38, 41, 45 και 54 ετών και τρεις ημεδαπές, ηλικίας 30, 33 και 60 ετών.
Τα μέλη της οργάνωσης, αναρτούσαν σε διάφορες ιστοσελίδες, αγγελίες πώλησης οχημάτων, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με στόχο να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους υποψήφιους αγοραστές.

Ακολούθως, μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν με τους υποψήφιους αγοραστές, κατά τις οποίες παρουσίαζαν σε αυτούς διάφορα ψευδή γεγονότα ως αληθινά, τους έπειθαν να καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των μελών της οργάνωσης, διάφορα χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή για την αγορά του οχήματος και σε ορισμένες περιπτώσεις ολόκληρο το χρηματικό ποσό που είχαν συμφωνήσει για την αγορά.

Μετά την κατάθεση των συμφωνηθέντων χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς από τους πολίτες, οι δράστες διέκοπταν κάθε επικοινωνία μαζί τους και η παράδοση του οχήματος της αγγελίας δεν πραγματοποιούνταν ποτέ.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της δράσης τους είναι ότι χρησιμοποιούσαν πλήθος τραπεζικών λογαριασμών και αριθμών κινητών τηλεφώνων εικονικών ατόμων, καθώς επίσης ότι απέφευγαν την απευθείας επαφή με τους παθόντες, προκειμένου να γίνεται δυσχερής ο εντοπισμός και η σύλληψη τους.

Από τις μέχρις στιγμής έρευνες, προέκυψε ότι από το 2010 έως και σήμερα, τα μέλη της οργάνωσης, κατάφεραν να εξαπατήσουν συνολικά 130 άτομα, σε διάφορες περιοχές της χώρας και να αποσπάσουν από αυτούς, πάνω από 250.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια που διατηρούν οι τρεις δράστες ηλικίας 60, 38 και 30 ετών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 14 τραπεζικά βιβλιάρια, 5 παραστατικά καταθέσεων χρημάτων, 3 κινητά τηλέφωνα, 1 tablet, το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ, 2 άδειες κυκλοφορίας, 2 κάρτες ανάληψης χρημάτων και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων όπου αναγράφονταν αγοροπωλησίες οχημάτων.
Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για απάτες.

Πηγή : methorios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου